ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο πρύτανης του ΑΠΘ για τον Νίκο Γκάλη: “Έβαλε το μπάσκετ σε κάθε ελληνικό σπίτι” (audio)

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου θα απονεμηθεί στον Νίκο Γκάλη ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Για την επιλογή αυτής της απόφασης και για τον μεγάλο Έλληνα αθλητή του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και του Άρη μίλησε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Σε δηλώσεις του στον Flash Radio 99,4 και την εκπομπή “Αθλητικό Express” είπε μεταξύ άλλων για τον Νίκο Γκάλη: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε την τιμή να βραβεύσουμε έναν κορυφαίο Έλληνα αθλητή ο οποίος δίδαξε με το ήθος του, συνεχίζει να διδάσκει με τον τρόπο ζωής τις νέες γενιές. Και να μην ξεχνάμε ότι είναι εκείνος ο άνθρωπος ο οποίος ουσιαστικά έβαλε το μπάσκετ σε κάθε ελληνικό σπίτι. Η απόφαση του ΤΕΦΑ Θεσσαλονίκης επικυρώνει μια απόφαση η οποία συνάδει με έναν άνθρωπο του οποίου η κοινωνική προσφορά προς τη νεολαία αλλά και γενικότερα στην κοινωνία, αλλά και το επιστημονικό του υπόβαθρο στο αντικείμενο του μπάσκετ έρχονται και κουμπώνουν έτσι ώστε να είμαστε στην ευχάριστη θέση να τον ανακηρύξουμε ως επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ”.

Και πρόσθεσε πως “ο Νίκος Γκάλης είναι πρεσβευτής του μπάσκετ και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εντός κι εκτός συνόρων. Είναι ένας άνθρωπος μετρημένος που δίδαξε και διδάσκει με την πορεία του”.

Ενώ για την επικοινωνία που είχε με τον Νίκο Γκάλη και το πως αντέδρασε εκείνος αρκέστηκε να πει: “Με ευχαρίστησε, έδειξε τη χαρά του με ήθος όπως είπα και παραπάνω”.

To Top