Ο πρώην “κίτρινος” Αλμπάνης δίνει το στίγμα μέσω του PRESSARIS: “Χωρίς άγχος και πίεση κόντρα σε Πανσερραϊκό!”

Υπήρξε μέλος των ακαδημιών του Άρη για μία διετία (2008/10) και πλέον η μοίρα του παίζει ένα περίεργο παιχνίδι, καθώς στα… πόδια τα δικά του και των συμπαικτών του έχει εναποθέσει -κατά ένα μεγάλο ποσοστό- τις ελπίδες του για άνοδο ο Άρης…

Ο Κώστας Αλμπάνης, παίκτης πλέον του Εθνικού μιλάει στο PRESSARIS για τον αγώνα της ομάδας του με τον Πανσερραϊκό την Κυριακή, το πως αντιμετωπίζουν στο Αγιονέρι το συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ εξηγεί το γιατί ο Άρης βρίσκεται ακόμα στο κυνήγι της πρώτης θέσης μόλις δύο αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος.

“Παίζουμε με τους πρώτους στην βαθμολογία και σίγουρα αυτό είναι ένα κίνητρο για εμάς.Είναι δύσκολο ματς, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή σχετικά νωρίς και αυτό αποδεικνύει ότι είμαστε μία καλή ομάδα. Στόχος μας φυσικά είναι το καλό αποτέλεσμα”, τόνισε αρχικά για να μιλήσει στη συνέχεια για το πως αντιμετωπίζουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του το γεγονός ότι τα βλέμματα όλων πέφτουν πάνω τους:

“Εχουμε πολλούς παίκτες που έχουν κάνει πρωταθλητισμό στο παρελθόν και έχουν την εμπειρία και την ποιότητα να διαχειριστούν τέτοιου είδους παιχνίδια.Δεν υπάρχει από την πλευρά μας, ούτε πίεση ούτε και άγχος. Ξέρουμε πως να παίξουμε ένα τέτοιο παιχνίδι. Δίκαια βρισκόμαστε στη βαθμολογική θέση αυτή και θεωρώ ότι δίκαια φτάνουμε στο σημείο να είμαστε εμείς που θα κρίνουμε το μέλλον της κατηγορίας. Είναι περισσότερο μία ηθική δικαίωση γιατί είμαστε μία ομάδα που μπορούμε να κερδίσουμε τον Πανσερραϊκό, έχουμε την ποιότητα και την δυνατότητα”.

Έχοντας αντιμετωπίσει και τις δύο ομάδες, αλλά και με βάση την εμπειρία του από την κατηγορία θεωρεί τον Άρη καλύτερη ομάδα, ενώ εξήγησε και τι έφταιξε που οι “κίτρινοι” δεν έχουν ήδη εξασφαλίσει την άνοδο “Στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ο Άρης θα άξιζε να είναι πρώτος. Ο προγραμματισμός του από την αρχή της χρονιάς δεν ήταν σωστός. Αυτό αποδείχθηκε και στην πορεία. Άργησε πολύ να μπει στο κλίμα της κατηγορίας, δεν είχε καλή εκκίνηση στο πρωτάθλημα από άποψη βαθμολογικής συγκομιδής. Αυτό πληρώνει μέχρι και σήμερα ο Άρης. Παρ΄όλα αυτά θεωρώ και πιστεύω ακόμα ότι αξίζει να είναι πρώτος, είναι καλύτερη ομάδα από τον Πανσερραϊκό”.

Τέλος, ο 23χρονος αμυντικός του Αγιονερίου έθεσε τους περιορισμούς αναφορικά με το πραγματικό κίνητρο που έχει η ομάδα του για τo συγκεκριμένο παιχνίδι: “Είναι αλήθεια ότι έχουμε πολλούς παίκτες που είναι είτε Αρειανοί είτε έχουν ξεκινήσει από τις ακαδημίες του Άρη. Δεν έχει και τόσο σημασία αν θα παίξουν για λογαριασμό του Άρη, γιατί πρώτα και πάνω απ όλα θα παίξουμε για τον εαυτό μας και την ομάδα μας. Πολλά παιδιά μπορεί να είναι απογοητευμένα από την συμπεριφορά που έτυχαν από τον Άρη, οπότε δεν έχει και πολύ σημασία αυτό.Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να τελειώσουμε την χρονιά, όπως μας αξίζει. Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα και σε κανέναν, αλλά θα παίξουμε για το καλό μας και την ομάδα μας”.

To Top