Ο πρώτος γύρος με μια άλλη ματιά!

Ξέρετε ποιος αποδείχτηκε ο πιο αναλώσιμος προπονητής της φετινής Super League; Γνωρίζετε πόσες ανακοινώσεις σκαρφίστηκε και εξέδωσε ο Χρήστος Πανόπουλος από την αρχή της περιόδου; Φαντάζεστε πόσα χιλιόμετρα έχει καλύψει η ξεσπιτωμένη Καλλονή;

Υποψιαστήκατε ποιοι φίλαθλοι αντίπαλων ομάδων κάθισαν στην ίδια θύρα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι; Μπορείτε να υποθέσετε ποια ομάδα νίκησε μέσα στο 2013 σε Καραϊσκάκη, Τούμπα και Λεωφόρο;

Πάει το μυαλό σας στο ποιος είναι ο μοναδικός παίκτης που σκόραρε στο Αγρίνιο κατά του Παναιτωλικού; Ολες οι απαντήσεις βρίσκονται παρακάτω…

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Ο ΣΤΟΪΚΑ ΤΩΝ 26 ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ

Την περσινή σεζόν οι ομάδες της Super League επιστράτευσαν 39 προπονητές, αλλά αυτό το αρνητικό ρεκόρ (από το Μιλένιουμ και μετά) απειλείται φέτος με κατάρριψη. Στα μισά του δρόμου έχουν παρελάσει 34 τεχνικοί με τους 10 από τους 18 συλλόγους να έχουν προβεί σε αλλαγή.

Η Βέροια με τους πέντε κόουτς κατέχει τα πρωτεία, ενώ είχε στις τάξεις της και τους πιο αναλώσιμους: τον Ρουμάνο Στέφαν Στόικα που απολύθηκε την 26η μέρα και τον Ολλανδο Τον Κάανεν (άντεξε δύο 24ωρα παραπάνω). Σάκης Τσιώλης και Νίκος Καραγεωργίου έχουν καθοδηγήσει από δύο ομάδες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

11 ΚΑΙ… KEEP WRITING

Πολλές ομάδες έχουν εκδώσει ανακοινώσεις (για διάφορα θέματα) από την αρχή της περιόδου, ωστόσο οι υπόλοιποι συντάκτες μοιάζουν με μαθητούδια μπροστά στον πρύτανη Χρήστο Πανόπουλο.

Στην ιστοσελίδα της Ξάνθης έχουν ανέβει 11 ανακοινώσεις από την αρχή της περιόδου (από 1η Ιουλίου) και συνολικά 24 μέσα στο έτος που δύει. Η μία πιο πρωτότυπη από την άλλη. Μέχρι και εξίσωση έχει εμπνευστεί το αφεντικό της ακριτικής ομάδας για να υπολογίσει υποτίθεται τους χαμένους βαθμούς από τα διαιτητικά σφάλματα (την περιβόητη 2+2=4+;=). Keep writing!

ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

ΣΑΝ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΟ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Σαν να έχει καλύψει την περίμετρο της γης (στο ύψος του Ισημερινού) ή σαν να έχει ταξιδέψει μέχρι το Μπουένος Αϊρες… Η τσιγγάνα Καλλονή έχει διανύσει ούτε λίγο ούτε πολύ 11.588,8 χιλιόμετρα στον πρώτο γύρο (χρησιμοποιήσαμε για τη μέτρηση το www.distancefromto.net με τις πτήσεις να υπολογίζονται σε ευθεία γραμμή).

Το μεγαλύτερο ταξίδι της είχε προορισμό το Αγρίνιο, όταν χρειάστηκε να καλύψει αεροπορικώς και οδικώς 1.104,24 χλμ. (μετ’ επιστροφής). Ως τυπικά γηπεδούχος αγωνίστηκε σε ΟΑΚΑ, «Κλ. Βικελίδης» και Νέα Σμύρνη και έκοψε τα λιγότερα εισιτήρια (95) στον αγώνα με τον Πανιώνιο στη Θεσσαλονίκη.

ΝΤΟΠΙΝΓΚ: ΜΑΝΟΥΣΟΣ – ΛΙΣΓΑΡΑΣ

ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Δεν συμβαίνει και κάθε μέρα δύο αντίπαλοι να βρεθούν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ στο ίδιο παιχνίδι. Ηταν 21 Σεπτεμβρίου 2013, όταν οι Χρήστος Λισγάρας και Γιώργος Μανούσος έδωσαν δείγμα και σχεδόν έναν μήνα μετά τους ήρθε ο ουρανός σφοντύλι…

Στον αμυντικό του Αστέρα Τρίπολης ανιχνεύτηκε η ουσία οξιλοφρίνη και του επιβλήθηκε ποινή ετήσιου αποκλεισμού. Αντίθετα για τον επιθετικό της Καλλονής η επίπληξη για τη βηταμεθαζόνη ισοδυναμούσε με αθώωση. Μερικές μέρες πριν από την ανακοίνωση της απόφασης είχε γράψει στο Facebook «μη γελάς που έπεσα, κλάψε γιατί σηκώνομαι»…

ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΓΚΑΛΕΤΙ

ΗΡΘΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΠΑΛΙ…

Για την αφεντιά του ο ΟΦΗ διέθεσε 3.000 εισιτήρια διαρκείας. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι αποτέλεσε μεταγραφή αεροδρομίου για τους Κρητικούς και με τη φανέλα τους έκανε το μεγάλο comeback στην αγωνιστική δράση ύστερα από τρία χρόνια, επτά μήνες και οκτώ ημέρες.

Ο 33χρονος πρώην παίκτης του Ολυμπιακού δεν μπορούσε όμως να επιστρέψει και στα στάνταρ του παρελθόντος, μετά τη μεταμόσχευση νεφρού. Επαιζε περισσότερο με την πείρα του και αδυνατούσε να βγάλει ολόκληρο ματς. Τελικά αποχαιρέτησε το Ηράκλειο και την Ελλάδα με 306 αγωνιστικά λεπτά σε έξι συμμετοχές…

ΠΑΡΑΣΧΟΣ – ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ

Στις 30 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ καταλογίστηκε το πέναλτι που κόντεψε να κηρύξει εμφύλιο στις τάξεις του Ατρόμητου. Ο κόουτς έδωσε εντολή να το εκτελέσει ο Χαβιέρ Ούμπιντες, όμως ο «Παπ» παράκουσε.

«Αντε γαμ… ρε μ…» φάνηκε (από τον τηλεοπτικο φακό) να μονολογεί ο προπονητής, «εγώ θα τα βαράω ρε π…» αντέδρασε, μετά την εύστοχη εκτέλεση ο σκόρερ (νίκησε τον Σιδεράκη της Καλλονής). Οι σχέσεις τους δοκιμάστηκαν και η ανοικτή πληγή άρχισε να επουλώνεται στις 26 Οκτωβρίου, όταν ο Παπαδόπουλος έδρασε στα Πηγάδια και έτρεξε να αγκαλιάσει τον Παράσχο.

ΠΑΟ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

«ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΣΤΟ 500ό ΜΑΤΣ

Η πρώτη ήττα του Παναθηναϊκού στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ύστερα από 11 χρόνια πόνεσε για έναν επιπλέον λόγο. Το ηχηρό ράπισμα που του έριξε ο Πανθρακικός συνέπεσε με το 500ό ματς του «τριφυλλιού» στη Λεωφόρο σε επίπεδο Α’ Εθνικής (από την περίοδο 1959-60 και μετά δηλαδή).

Τα γκολ του Πορτογάλου Ζοσέ Ζεκίνια και του Βραζιλιάνου Ρομέου χάλασαν το πάρτι (παρά τις προσπάθειες του Λουτσιάνο Φιγκερόα ο οποίος είχε ισοφαρίσει προσωρινά). Αυτή ήταν η πρώτη από τις τρεις εντός έδρας ήττες του Παναθηναϊκού στον πρώτο γύρο.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΟΦΗ

ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟ… ΜΑΚΡΗ-ΧΕΡΙ

Στις 6 Οκτωβρίου ο Γιώργος Μακρής θύμισε… Ντιέγκο Μαραντόνα. Στο εκτός έδρας ματς του ΟΦΗ με τον Πανθρακικό προέταξε το χέρι του στο δεύτερο δοκάρι (ύστερα από την εκτέλεση φάουλ του Μιχάλη Φραγκουλάκη), άλλαξε την πορεία της μπάλας και ισοφάρισε (1-1 τελικό αποτέλεσμα) παριστάνοντας μετά την αθώα περιστέρα. Εκ των υστέρων η Super League πίστωσε το γκολ-σκάνδαλο στον παίκτη που έκανε το γέμισμα προς την περιοχή του Πανθρακικού (τον Φραγκουλάκη) προφανώς για να μην επιβραβευτεί στη στατιστική η παράβαση του Μακρή.

ΧΟΣΕ ΧΟΛΕΜΠΑΣ

ΓΚΕΛΑ (ΚΑΙ) ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ

Δεν είχε σκιστεί, δεν τον στένευε, δεν ήταν λερωμένη… Παρ’ όλα αυτά ο Χοσέ Χολέμπας χρειάστηκε να αλλάξει φανέλα στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης Παναιτωλικός – Ολυμπιακός στις 22 Σεπτεμβρίου. Ο διεθνής αριστερός μπακ του Ολυμπιακού φόρεσε κατά λάθος φανέλα η οποία έφερε φαρδύ πλατύ το «Πάμε Στοίχημα» σε μία περίοδο που ο Ολυμπιακός είχε αποφασίσει τη διακοπή συνεργασίας με τον ΟΠΑΠ. Η «γκέλα» με την εμφάνιση είχε και συνέχεια στον αγωνιστικό χώρο, αφού στο Αγρίνιο καταγράφηκε η μοναδική απώλεια βαθμών του Ολυμπιακού έως τώρα στο πρωτάθλημα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΥΡΑ ΟΙ «ΓΕΡΟΝΤΑΡΕΣ»

Γεννήθηκαν στα ίδια χώματα της Σμύρνης και φέτος, μια μέρα πριν από την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αντάμωσαν στη… Νέα Σμύρνη. Παρά τις διαφορές τους, οι οπαδοί του Πανιωνίου και του Απόλλωνα, φαίνεται να κατάλαβαν πως περισσότερα είναι αυτά που τους ενώνουν, παρά αυτά που τους χωρίζουν. Κάθισαν στην ίδια θύρα, έχοντας αναμεσά τους μόνο τη διακριτική παρουσία των σεκιουριτάδων και παρά τη νίκη των «κυανέρυθρων» με 2-1 οι Απολλωνιστές χειροκρότησαν και τον αντίπαλο. Με παραπάνω από έναν αιώνα ιστορία στην πλάτη της η κάθε ομάδα, κάπου είναι φυσικό και οι οπαδοί τους να νιώθουν «παππούδες» για να κάνουν… μαγκιές.

ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΚΟΥΝΗΘΗΚΑΝ

Το Αγρίνιο αποτελεί απόρθητο κάστρο αφού ακόμα και ο Ολυμπιακός των ρεκόρ δεν κατάφερε να αλώσει την καυτή έδρα του Παναιτωλικού, που αποτελεί και τη μεγάλη του δύναμη.

Ο Θανάσης Μουλόπουλος στις 10 του Νοέμβρη μπορεί να καυχιέται πως τουλάχιστον το «πάλεψε» αφού είναι ο μόνος που κατάφερε να κουνήσει τα δίχτυα του Ράφαελ! Το μοναδικό γκολ που έχει δεχθούν τα «καναρίνια» στο «κλουβί» είναι από τον 28χρονο αμυντικό του Λεβαδειακού! Παρά το τέρμα του, ωστόσο, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα με 2-1.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΤΟ 12”… ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ

Ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος μπορεί να το καυχιέται πως πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ του πρωταθλήματος και μάλιστα μέσα στο Καραϊσκάκη. Μόλις στο 12ο δευτερόλεπτο ο μέσος του ΟΦΗ με σουτ σκόραρε εναντίον του Ολυμπιακού, βάζοντας τους Κρητικούς μπροστά.

Οπως αποδείχθηκε βέβαια εκ των υστέρων, αυτό ήταν και το μεγάλο του λάθος αφού η μηχανή των «ερυθρόλευκων» πήρε άμεσα μπροστά και το ταμπλό του φαληρικού γηπέδου έγραψε 5-1.

Οπως και να χει, ο 25χρονος ποδοσφαιριστής θα ‘χει να το λέει πως πέτυχε ένα από τα πιο γρήγορα γκολ στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΒΕΡΟΙΑ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

ΤΑ ΕΒΑΖΑΝ ΟΛΑ… ΜΕΣΑ

Το πιο παραγωγικό αλλά και συνάμα εντυπωσιακό ματς του πρώτου γύρου έγινε σε ένα παιχνίδι που κανείς δεν θα στοιχημάτιζε… Την πρώτη μέρα του χειμώνα (1/12) στη Βέροια έβρεξε γκολ και η «βασίλισσα του Βορρά» επικράτησε με 4-3 του Λεβαδειακού ανατρέποντας δυο φορές το εις βάρος της σκορ!

Επτά γκολ σημειώθηκαν και 15 μέρες αργότερα στη Νέα Σμύρνη, όπου η πολυταξιδεμένη Καλλονή για τη 15η αγωνιστική υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ, έκανε το λάθος να προηγηθεί μόλις στο 6′ με πέναλτι και στο τέλος ηττήθηκε με 5-2 από τους Θεσσαλονικείς.

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ

Ηταν η εικόνα που συγκλόνισε περισσότερο από κάθε άλλη. Το αρχικό σοκ ακολούθησαν η αγωνία και έπειτα η ανακούφιση.

Ο τραυματισμός του Νίκου Μαρινάκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σημάδεψε την αναμέτρηση του Αρη με τον Παναθηναϊκό και έκανε τη φίλαθλη κοινή γνώμη να εντυπωσιαστεί από το γεγονός πως οι οπαδοί του Αρη έκαναν το αυτονόητο επιδεικνύοντας πολιτισμό χειροκροτώντας τον 20χρονο αμυντικό, ο οποίος αποχωρούσε υποβασταζόμενος. Ηταν το 55′ της αναμέτρησης όταν σε μια εναέρια διεκδίκηση με τον Κύργια ο νεαρός έπεσε για πέντε λεπτά αναίσθητος στο έδαφος αφού γύρισε η γλώσσα του και υπέστη ελαφριά διάσειση.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Η ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ «ΒΑΡΥΝΕΙ»

Ο Ατρόμητος «μεγαλώνει» κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερο, η φανέλα με το αστέρι γίνεται όλο και πιο βαριά. Το 2013 ήταν η χρονιά του αφού πήρε τρία διπλά με τα οποία έγραψε ιστορία και έκανε ρεκόρ. Οι Περιστεριώτες έγιναν η πρώτη ομάδα που στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου νίκησαν μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος Ολυμπιακό (Φεβρουάριο 2013 για το περυσινό πρωτάθλημα), ΠΑΟΚ (για τα περυσινά πλέι οφ) και Παναθηναϊκό, μέσα στις φυσικές τους έδρες και μάλιστα με ανατροπή! Ο στόχος το 2014; Τι άλλο από τη 2η θέση;

ΤΖΟΡΒΑΣ

Ο «ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ΤΗΣ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ

Είναι κάτι παιχνίδια τα οποία προσφέρονται για να δώσεις τις απαντήσεις σου. Και ο Αλέξης Τζόρβας της αμφισβήτησης, στις 8 του Δεκέμβρη ξαφνικά έγινε «Μεγαλέξανδρος»! Σύμπτωση ή όχι, στη Θεσσαλονίκη και εναντίον του ΠΑΟΚ ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα έμοιαζε ανίκητος καθώς σε ένα ματς με 30-4 τελικές υπέρ του «δικέφαλου» του Βορρά έκανε ούτε λίγο ούτε πολύ 14 αποκρούσεις, πολλές εκ των οποίων πραγματικά εντυπωσιακές. Η «ελαφρά ταξιαρχία» τσίμπησε έναν πόντο που στο μέλλον μπορεί να της αποδειχθεί χρήσιμος.

ΟΙ ΕΞΕΔΡΕΣ, ΟΙ ΠΑΓΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ

Παρουσίες μοναδικές απ’ όποια πλευρά κι αν τις δει κανείς. Από τις διαχρονικές αλλά τόσο καίριες παρεμβάσεις του Μητσάρα, μέχρι τις αισθησιακές πινελιές στις εξέδρες, σαν κι αυτή της Ηρακλειώτισσας Εμανουέλλας!

Κι από τον φλεγματικό Βρετανό Λόρι Σάντσεζ που έχει δώσει και πάλι την ελπίδα στη Ριζούπολη, μέχρι τον εκδηλωτικό Πορτογάλο Σα Πίντο που μέσα σε δυόμισι μήνες κοντεύει να γίνει Ομιλίτης. Οσο για τους προβολείς της Football League, δεν έχουν ανάψει ακόμα.

Δεν είναι μόνο που ακόμα κανείς δεν ξέρει πόσοι θα ανέβουν. Είναι πως ακόμα και αυτοί που θα τερματίσουν πρώτοι δεν αισθάνονται σίγουροι πως θα αγωνίζονται του χρόνου στη Super League. Υπάρχουν και πλέι οφ 14 αγωνιστικών…

Πηγή: sentragoal.gr

To Top