Ο Ράτκλιφ θα επενδύσει άμεσα 300 εκατ. ευρώ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Για τις πρώτες του κινήσεις στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, με τον Άγγλο να βάζει άμεσα 300 εκατομμύρια στην ομάδα.

Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ σχεδιάζει ήδη τις πρώτες κινήσεις του, καθώς το επόμενο διάστημα η ιδιοκτησία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μπει σε μια νέα φάση, αφού η οικογένεια Γκλέιζερ, που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, συμφώνησε μαζί του για την πώληση της μειοψηφίας της ιδιοκτησίας των «κόκκινων διαβόλων».

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του «Sky News» ο όμιλος INEOS του Αγγλου δισεκατομμυριούχου ολοκλήρωσε τις επαφές για την αγορά του 25% των μετοχών, αντί 1.4 δισ. λιρών, ώστε να μπει στα διοικητικά του συλλόγου, ελπίζοντας πως στο μέλλον θα καταφέρει να γίνει το απόλυτο αφεντικό στο «Ολντ Τράφορντ».

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στη Βρετανία, με περιουσία αξίας 29,6 δισ. λιρών θα γίνει έτσι συνέταιρος των Γκλέιζερς στο μετοχικό σχήμα της Γιουνάιτεντ. Το ρεπορτάζ μάλιστα αναφέρει πως ο Ράτκλιφ θα έχει λόγο και στο ποδοσφαιρικό τμήμα, βάζοντας στην ομάδα και τον σύμβουλό του, Σερ Ντέιβ Μπρέιλσφορντ, ενώ δικός του άνθρωπος θα τοποθετηθεί στη θέση του αθλητικού διευθυντή, η οποία είναι κενή στο οργανόγραμμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τα αγγλικά ΜΜΕ επιμένουν πως στους βασικούς υποψηφίους για τη θέση είναι ο Πολ Μίτσελ, ο οποίος αποχώρησε στις αρχές του περασμένου μήνα από το ίδιο πόστο στη Μονακό. Μάλιστα ο Ράτκλιφ έχει αποφασίσει να επενδύσει άμεσα 300 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει το δυναμικό της ομάδας, αλλά και τις υποδομές της.

To Top