ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ραούλ Κανέδα, στενός συνεργάτης του Γκουαρντιόλα, ο εκλεκτός για τον πάγκο του Άρη!

Ο Άρης κατέληξε στον διάδοχο του Χερμάν Μπούργος. Ο εκλεκτός για τον κιτρινόμαυρο πάγκο είναι ο Ραούλ Κανέδα, στενός συνεργάτης του Πέπε Γκουαρντιόλα.

Ο Ραούλ Κανέδα Πέρεθ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι 53 χρόνων, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στο Μεξικό και πιο συγκεκριμένα στην Ντοράντος ντε Σιναόλα ως συνεργάτης του Χουάν Μανουέλ Λίγιο κι εκεί γνώρισε τον Πεπ Γκουαρδιόλα αναπτύσσοντας μια φιλική σχέση, η οποία εξελίχθηκε σε επαγγελματική και βαστά μέχρι σήμερα.

Ακολούθησαν οι Ρεάλ Σοσιεδάδ, Αλμερία όπου επίσης είχε θέση άμεσου συνεργάτη του Χουάνμα Λίγιο (θεωρείται μέντορας του Γκουαρντιόλα), ενώ έχει καθίσει στον πάγκο ως πρώτος προπονητής των Αλ Ιτιχάντ, Αλ Νασρ, Ουμ Σαλάλ και Φακάν, έχοντας παρουσία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη Σαουδική Αραβία. από το 2012, έως το 2020.

Ανήκει στον στενό κύκλο των συνεργατών του Πέπε Γκουαρντιόλα, από το 2017 όταν ήταν στο επιτελείο του. Μάλιστα, όταν ο Κανέδα ήταν βοηθό του Λίγιο στο Μεξικό, συνεργάστηκε μαζί τους ο Γκουαρντιόλα, για να ξεκινήσει την προπονητική του πορεία.

Όπως αναφέρουν στην Αλκμήνης συγκεντρώθηκαν πολύ καλές πληροφορίες για τη φιλοσοφία του και τη δουλειά του, ενώ υπάρχουν και τα διαπιστευτήρια από την πλευρά Γκουαρντιόλα. Θεωρήθηκε ότι ταιριάζει στα χαρακτηριστικά της κιτρινόμαυρης ομάδας, που έχει έντονο το λάτιν στοιχείο.

Ήδη έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Άρη για δυο χρόνια κι αναμένεται να έρθει άμεσα στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει στους κιτρινόμαυρους.

 

 

To Top