ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ροζ διαφημίζει τον Άρη και τον κόσμο του στην Ευρώπη: «Κερδίσαμε παιχνίδια χάρη στους φιλάθλους μας!»

Ο Λίντσεϊ Ροζ μίλησε σε γαλλικό μέσο για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα με τον κορωνοϊό, σχολιάζοντας τις επιπτώσεις του και στο ποδόσφαιρο, ενώ ανααφέρθηκε και στη σεζόν του με τον Άρη.

Stoiximan.gr: Όπου κι αν είσαι, είναι και το Casino σου: Κορυφαία Jackpots & δημοφιλή slots ΕΔΩ!

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο «bfmrcSport»:

Πρώτα απ’ όλα, πώς είσαι;

Είμαστε τυχεροί που είμαστε όλοι υγιείς. Βρισκόμαστε σε μια πόλη όπου υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο κάτοικοι και μόνο 40 περιπτώσεις κρουσμάτων. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι. Τα μέτρα λήφθηκαν αρκετά γρήγορα όταν υπήρχαν λιγότερες από εκατό περιπτώσεις. Τα καταστήματα και τα εστιατόρια άρχισαν να κλείνουν, βρισκόμαστε σε περιορισμό και υπάρχει η συμβουλή να μένουμε σπίτια μας. Έγιναν σωστές πράξεις στην Ελλάδα και είναι μάλλον καλό για όλους.

Κατά τη γνώμη σου, η Ελλάδα είχε κάποιους φόβους σχετικά με το σύστημα υγείας της;

Η υποδομή είναι λίγο… παλιάς σχολής αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Υπάρχουν πολλές ιδιωτικές κλινικές, αλλά αν πρέπει να περάσεις ένα βράδυ σε ιδιωτική κλινική, κοστίζει 500 ευρώ. Δεν μπορεί ο καθένας να πληρώσει για αυτό  και έτσι παίρνονται προφυλάξεις για να αποφευχθεί αυτό.

Εσείς, όπως και στη Γαλλία, έχετε το δικαίωμα να βγείτε για ένα σύντομο περπάτημα ή τρέξιμο;

Ναι, έχουμε τους ίδιους περιορισμούς με αυτούς της Γαλλίας: Στην αγορά, βόλτα με τον σκύλο, περπατώντας λίγο με τα παιδιά. Αυτές τις μέρες βρέχει εδώ και αυτό βοηθάει στο να μην βγαίνουμε (σ.σ. γέλια). Βρισκόμαστε στο ίδιο σύστημα με τη Γαλλία, με ένα χαρτί μπορείς να βγεις. Αλλά έχουμε ένα πολύ καλό σύστημα: Μπορούμε να βγούμε με ένα χειρόγραφο ή ένα εκτυπωμένο χαρτί. Αλλά έχουμε επίσης ένα σύστημα με μηνύματα στο κινητό μας. Έτσι η αστυνομία ενημερώνεται όταν γίνει έλεγχος στον δρόμο.

Πως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα;

Ειλικρινά είναι ακόμα εντάξει. Εξακολουθούμε να αισθανόμαστε ότι είναι δύσκολη κατάσταση, διότι πλήττεται όλος ο κόσμος. Μιλάμε για αυτό παντού, σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός μιλάει κάθε δύο ή τρεις ώρες. Στην Ελλάδα οι άνθρωποι θέλουν να βγαίνουν έξω, να πάνε στην αγορά, βόλτα στην παραλία. Σήμερα δεν υπάρχει κανένας. Είναι μια άλλη ζωή.

Πώς αντιμετωπίζεις προσωπικά τον περιορισμό;

Πρέπει να δούμε τη θετική πλευρά, όχι μόνο την αρνητική. Είναι δύσκολο να μένεις στο σπίτι, να μην μπορείς να κάνεις τίποτα, να μην ασκείς το πάθος σου, να μην πηγαίνεις έξω με τα παιδιά στο πάρκο ή στην παραλία. Είναι πραγματικά δύσκολο αλλά είναι για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας. Και περνάμε πολύ περισσότερο χρόνο με την οικογένεια, ειδικά από τη στιγμή που είχα αγώνες κάθε τρεις μέρες μαζί με το Κύπελλο. Ανακαλύπτω τις πτυχές των παιδιών μου, φροντίζοντας για το σχολείο. Είναι μια πλούσια εμπειρία.

Πώς λειτουργεί όλο αυτό αθλητικά;

Έχω άδεια να πηγαίνω για μια-μιάμιση ώρα στο προπονητικό κέντρο. Δεν είναι υποχρεωτικό αλλά έχουμε μία ώρα για να βγούμε έξω, να κάνουμε τις ασκήσεις μας  και να πάμε σπίτι. Μπορώ να το κάνω αυτό κάθε δεύτερη μέρα. Οι παίκτες πάνε εκεί ένας-ένας, το πολύ μέχρι δύο, αλλά χωρίς επαφή. Τα υπόλοιπα τα κάνουμε σπίτι. Προσπαθώ επίσης να κάνω κυκλικό πρόγραμμα ασκήσεων με τα παιδιά μου και τη γυναίκα μου, ώστε να μπορούμε όλοι να μιλάμε και είμαστε σε καλή διάθεση. Και δεδομένου ότι είμαι στον πέμπτο όροφο, κάνω πέντε δρομολόγια κάθε μέρα και… καίγονται λίγο τα πόδια μου (σ.σ.γέλια).

Έκανες μια καλή σεζόν ως τώρα. Φοβάσαι μήπως χάσεις τον ρυθμό σου;

Είναι αλήθεια ότι το ξεκίνημα ήταν αρκετά καλό. Έχασα μόνο ένα παιχνίδι και έσπασε ακόμη και το ρεκόρ για διαδοχικά παιχνίδια για το σύλλογο και στην Ελλάδα. Αλλά μπορούμε να πούμε ότι η σεζόν μας έχει σχεδόν τελειώσει. Έχουν απομείνει δέκα παιχνίδια, τα πλέι-οφ, παίξαμε στην Ευρώπη και έχουμε τώρα τον ημιτελικό του Κυπέλλου, Η κανονική σεζόν ολοκληρώθηκε και τα πλέι-οφ, ήταν ένα μπόνους. Ήθελα να συνεχίσω επειδή ήμουν πολύ καλά σωματικά και διανοητικά. Ωστόσο, είμαι αισιόδοξος για το μέλλον και θέλω να είμαι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικός και πάνω απ ‘όλα να αποφύγω τραυματισμούς στη συνέχεια.

Θα είστε έτοιμοι να κλείσετε τη σεζόν κεκλεισμένων των θυρών;

Πραγματικά είμαστε σε ένα γήπεδο με καταπληκτική ατμόσφαιρα, κερδίσαμε παιχνίδια χάρη σε αυτόν τον παράγοντα φέτος. Εμείς οι παίκτες, φυσικά δεν θέλουμε να παίξουμε χωρίς κόσμο. Τώρα, αν πρέπει να ολοκληρώσουμε την χρονιά έτσι, θα το κάνουμε. Ωστόσο, ο ετήσιος προϋπολογισμός του συλλόγου βασίζεται στα εισιτήρια. Υπάρχουν 25.000 θέσεις στο γήπεδο, και πωλούνται μεταξύ 18.000 και 20.000 εισιτήρια κατά μέσο όρο. Στα πλέι-οφ, υπάρχουν μόνο μεγάλα παιχνίδια και το κλαμπ μπορεί να κερδίσει πολλά σε αυτά. Αν γίνουν κεκλεισμένων των θυρών αυτά τα παιχνίδια μπορεί να προκαλέσει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα στην ομάδα, η οποία δεν είναι ήδη στην καλύτερη κατάσταση με όλα όσα συμβαίνουν.

To Top