ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ρόλος του Εντιαγέ, η… ελευθερία του Καμαρά και η “πρώτη φορά”

Ο Μπαντού Εντιαγέ εξελίχθηκε στα τελευταία παιχνίδια ως ένα από τα αγωνιστικά βαρόμετρα του Άρη, “φορώντας” ένα διαφορετικό ρόλο.

Όπως σημείωσε στην ανάλυσή του στο PRESSARIS ο Αντώνης Πακαλίδης: Την προηγούμενη αγωνιστική είδαμε το 4-4-2 να λειτουργεί άψογα σε άμυνα και επίθεση. Οι πλάγιοι παίκτες μας όπως και οι δύο επιθετικοί, αν κι ο Εντιαγέ βγαίνει από πίσω, έχουν τον πιο δύσκολο ρόλο σ’ αυτό το σχηματισμό. Ο Γκάμα έχει χάσει την ταχύτητα που χρειαζόμαστε αλλά έχει μετατραπεί σε εγκεφαλικός παίκτης. Η παρουσία του στην ενδεκάδα δίνει τη σιγουριά του κρατήματος της μπάλας ,όταν είναι απαραίτητο, αλλά και της επικίνδυνης πάσας που θα δημιουργήσει ρωγμή στην άμυνα του αντιπάλου. Ο Ιτούρμπε από τη στιγμή που «έκλεισε» στον άξονα έγινε πιο απειλητικός, περιμένουμε να γίνει και πιο αποτελεσματικός. Καμαρά και Εντιαγέ συνθέτουν ένα δίδυμο που μπορεί να συμπληρώνει ο ένας τον άλλο. Η δύναμη και η ταχύτητα τους είναι η βάση των κινήσεων τους. Κρατάνε τις αποστάσεις σωστά στον σχηματισμό και πιέζουν την πρώτη μπάλα δημιουργώντας πρόβλημα στην ανάπτυξη των άλλων ομάδων. Η βελτίωση τους θα είναι τα περισσότερα γκολ.

Ο ρόλος αυτός του Εντιαγέ έδωσε εκ του αποτελέσματος περισσότερη ελευθερία στον Αμπουμπακάρ Καμαρά. Αυτή η αλλαγή τακτικής λειτούργησε υποστηρικτικά στην ψυχολογία αλλά και στην αποτελεσματικότητα του Καμαρά στο παιχνίδι του Άρη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στα τελευταία τρία παιχνίδια μετράει δύο γκολ και μία ασίστ.

Μ΄αυτά και μ’ αυτά, αξίζει να θυμηθούμε ότι η πρώτη φορά που αγωνίστηκε στον ρόλο αυτό ο Εντιαγέ ήταν στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο, όταν ο Άρης έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο και επικράτησε με 1-0 της αθηναϊκής ομάδας.

To Top