ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Σίμτσακ προσγειώνει: “Δουλειά και τα κεφάλια κάτω! Δεν έχουμε καταφέρει τίποτα ακόμα”

Ο Βασίλης Σίμτσακ μίλησε για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και ως έμπειρος μέσα στην ομάδα ακολούθησε το… μονοπάτι του Δημήτρη Πρίφτη, επισημαίνοντας πως ακόμα οι κίτρινοι δεν έχουν καταφέρει τίποτα.

Η συνέντευξη του Βασίλη Σίμτσακ στο sportit.gr:

«Οι παλιές μεγάλες αναμετρήσεις του Άρη με τον ΠΑΟΚ είχαν πάντα κάτι το σπουδαίο. Γι αυτά τα παιχνίδια ζει ο κάθε αθλητής και είναι τιμή και χαρά να παίζεις τέτοια ντέρμπι. Μακάρι όλο το πρωτάθλημα να είχε τέτοιες αναμετρήσεις», συμπλήρωσε στην αρχική τοποθέτησή του.

Εξηγώντας τη σημασία της νίκης σε τέτοια παιχνίδια αρκέστηκε να πει πως «αυτό είναι μια μεγάλη επιβράβευση αλλά και ευχαρίστηση για την προετοιμασία που κάναμε για το παιχνίδι αυτό και είχε την κατάληξη αυτή», ενώ για τα στοιχεία που έκριναν το παιχνίδι τονίζει «Πιστεύω ήταν τα πολλά ριμπάουντ που πήραμε και κυρίως τα επιθετικά ριμπάουντ που πήραμε. Ανανεώσαμε πάρα πολλές επιθέσεις. Και στις άλλες στατιστικές κατηγορίες ήμασταν καλύτεροι, όπως στα δίποντα και τα τρίποντα. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε έξυπνα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, όμως στο τέλος είχαμε πιο πολλές λύσεις και πιο καθαρό μυαλό και σε συνδυασμό με την αθλητικότητα κάποιων παικτών μας καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

Ο έμπειρος σέντερ ήταν ένας από τους παίκτες που πανηγύρισαν έξαλλα την σπουδαία νίκη. Όχι, δεν το έκανε επειδή ήθελε να… πληγώσει μία από τις πρώην ομάδες του (φόρεσε τη φανέλα του «δικεφάλου» τη σεζόν 2008-09), Το έκανε γιατί στη μέση υπήρχε ένα… πρέπει. «Ήταν μια εβδομάδα με 2 παιχνίδια τα οποία έπρεπε να τα πάρουμε. Με την Μπουντούτσνοστ για το Eurocup και με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα. Πάντα αυτά τα παιχνίδια έχουν πίεση. Το θέμα είναι να σου βγάζει η πίεση αυτή ένα καλό πρόσωπο μέσα στο γήπεδο. Αυτό συνέβη και κόντρα στον ΠΑΟΚ, γιατί εάν δεν έχεις και λίγο πίεση, γίνεσαι… αναίσθητος και αυτό μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ! Οπότε, τέλος καλό όλα καλά».

Ο φετινός Άρης δείχνει ικανός για σπουδαία πράγματα. Παράλληλα, έχει αρκετά στοιχεία τα οποία έλειπαν από την περσινή ομάδα. Αυτά τα εντόπισε και τα παρέθεσε. «Πιστεύω είμαστε πιο αθλητική ομάδα σε σχέση με πέρυσι. Μας λείπει η εμπειρία της περσινής ομάδας και το διάβασμα κάποιων φάσεων, αλλά στα συν είναι και οι πιο πολλές λύσεις που υπάρχουν μέσα στην ομάδα. Οπότε, κάθε φορά μπορεί να είναι και διαφορετικός ο πρωταγωνιστής και αυτό είναι ένα… όπλο που θα μας βοηθήσει πάρα πολύ στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

simtsak1_aris_paok

Αναπόφευκτα η κουβέντα πήγε και στην ομάδα της περσινής σεζόν. Ένα ρόστερ το οποίο είχε στις τάξεις του έναν από τους μεγαλύτερους νέους αστέρες του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ. «Πέρυσι είχαμε τον Αλέξανδρο, ένα σπάνιο παιδί, αλλά και σπάνιος αθλητής με τα χαρίσματα που έχει», δηλώνει αρχικά, για να συμπληρώσει: «Φέτος είμαστε διαφορετικοί, υπάρχει μεγαλύτερη επιλογή παικτών, αλλά αυτό πάει εξ ολοκλήρου στον κόουτς Πρίφτη και τους βοηθούς του, διότι πέρυσι με την ομάδα που είχαμε αλλά και το μπάτζετ που είχε αυτή καταφέραμε και προσαρμόσαμε την ομάδα πάνω στον Αλέξανδρο και μέχρι το τέλος μας πήγε πάρα πολύ καλά. Φτάσαμε όσο πιο ψηλά μπορούσαμε, αλλά και παραπάνω απ” ότι μπορούσε αυτή η ομάδα. Και φέτος με την ομάδα αυτή πάλι ο προπονητής έχει καταφέρει ώστε η ομάδα να ανταποκρίνεται στα διπλά παιχνίδια που έχουμε κάθε εβδομάδα».

Έχει παρατηρηθεί πολλές φορές στο παρελθόν, όχι μόνο στον Άρη, αλλά γενικότερα σε πολλές ομάδες, η επόμενη μέρα ενός θριάμβου να φέρνει μια «γκέλα». Πώς μπορεί να αποφευχθεί αυτή, όμως; Ο Σίμτσακ είναι παίκτης με εμπειρία σε τέτοιες καταστάσεις, όπως κι άλλοι παίκτες του φετινού «κίτρινου» ρόστερ (Ξανθόπουλος, Ζάρας) και εξηγεί πως «αν δεν υπάρχει εμπειρία, είναι το πιο εύκολο πράγμα! Συνήθως, μετά από μεγάλες νίκες έρχονται και μεγάλες ήττες, το έχω ζήσει και στο παρελθόν αυτό.

Είμαστε έμπειρα παιδιά και οι ξένοι σαν χαρακτήρες είναι προσγειωμένοι και ο προπονητής φροντίζει ώστε να μείνουμε προσγειωμένοι και να μην… ξεφεύγουμε καθόλου. Μέσα από τις ομιλίες και τα βίντεο φροντίζει κάθε μέρα να μας επαναφέρει στην πραγματικότητα γιατί έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Δεν είμαστε ακόμα στο επίπεδο που θέλουμε. Μέρα με την μέρα διορθωνόμαστε όλο και πιο πολύ».

aris_omadiki_paok1

Ο κόσμος της ομάδας αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο, κάτι που τονίζουν άπαντες. Ο έμπειρος σέντερ δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα.  «Ο κόσμος του Άρη φέτος, αλλά και πέρυσι, όμως πραγματικά φέτος αυτό που κάνει δεν περιγράφεται! Είναι καταπληκτικός. Πρέπει να τον ζήσεις μέσα στο Αλεξάνδρειο για να καταλάβεις αυμόσφαιρα! Είναι κάτι μαγικό. Ξέρουν από μπάσκετ και η συμπεριφορά τους είναι κόσμια και αυτό το βλέπεις από τις δηλώσεις των αντιπάλων που είτε κερδίζουν είτε χάνουν, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να αποθεώνουν τον κόσμο του Άρη».

Όσο για την επόμενη μέρα, τι περιλαμβάνει αυτή;«Δουλειά και τα κεφάλια κάτω! Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Είμαστε ακόμα στην αρχή και όπως είπα και νωρίτερα έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Και σιγά σιγά με μεγάλη υπομονή τα επόμενα χρόνια να φτάσει ο Άρης εκεί που του αξίζει. Χωρίς μεγάλα λόγια, με σωστή διαχείριση και βήμα βήμα».

 

To Top