Ο Σακίρι πήρε το ντέρμπι για τη Λίβερπουλ, 3-1 την Γιουνάιτεντ και επιστροφή στην κορυφή!

Ο Σέρνταν Σακίρι πέρασε ως αλλαγή στο ματς για τη Λίβερπουλ και πέτυχε δύο τέρματα, για να υπογράψει τη νίκη της ομάδας του κόντρα στη Γιουνάιτεντ με 3-1.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Για να νικήσει η Λίβερπουλ τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειάστηκε ο Σέρνταν Σακίρι να θυμίσει έναν άλλοτε μεγάλο παίκτη της αντιπάλου της, τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Ο Νορβηγός ήταν ο παίκτης, που όταν η Γιουνάιτεντ χρειαζόταν γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον σήκωνε από τον πάγκο και τον έριχνε στο παιχνίδι για να σκοράρει. Αποτελούσε τον ορισμό της «χρυσής αλλαγής». Το ίδιο έκανε σήμερα και ο Σέρνταν Σακίρι, ο οποίος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με το ματς στο 1-1 και με δύο δικά του τέρματα έδωσε τη νίκη στους «κόκκινους» με 3-1.

Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο, η Λίβερπουλ. Δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηρίσουμε την εικόνα των «μπέμπηδων» αξιοθρήνητη. Το γκολ του Μανέ ήρθε ως μια απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη με βάση το πώς κυλούσε το παιχνίδι και το εξίσου φυσιολογικό θα ήταν να συνεχίσουν με επιπλέον τέρματα οι γηπεδούχοι. Έλα όμως που το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο και δεν αποδίδει πάντα δικαιοσύνη… Έτσι, από το πουθενά, χάρη σε ένα απίστευτο λάθος του Άλισον ο Λίνγκαρντ ισοφάρισε σε 1-1.

Στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ συνέχισε να είναι ανώτερη από την αντίπαλό της, αν και με την είσοδο του Φελαϊνί οι «κόκκινοι διάβολοι» φάνηκαν να ισορροπούν κάπως την κατάσταση. Ωστόσο, η αλλαγή που έκανε τη διαφορά ήταν η είσοδος του Σακίρι στο παιχνίδι. Ο Ελβετός άλλαξε τον ρου του παιχνιδιού κι ήταν εκείνος που έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τη Λίβερπουλ και στη συνέχεια καθάρισε το ματς με δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Έτσι, Λίβερπουλ επανήλθε στην κορυφή της βαθμολογίας με 45 βαθμούς έναντι 44 της δεύτερης Μάντσεστερ Σίτι και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της προς τον τίτλο μετά από 29 χρόνια. Από την άλλη, η Γιουνάιτεντ έμεινε στην 6η θέση με 26 βαθμούς, 19 βαθμούς πίσω από τη Λίβερπουλ και 11 βαθμούς μακριά από τις θέσεις του Champions League.

 

 

To Top