«Ο Σαράφος θα είναι πάντα μαζί μας…»

Για την κίνηση των «Ιερολοχιτών» να αντικαταστήσουν με μια πλακέτα το καρεκλάκι όπου καθόταν ο εκλιπών ιδρυτής τους, Σεραφείμ Φιλιππόσογλου, ο Σαράφος του Άρη, μίλησε στον «Άρης FM» ο σημερινός πρόεδρος του συνδέσμου, Κώστας Παπανικολάου.

«Όταν μάθαμε για τον χαμό του, είπαμε ότι πρέπει να βρούμε ένα τρόπο για να είναι πάντα εκεί, στην ψυχή όλων. Βγάλαμε ένα καρεκλάκι από την Θύρα 1, πάνω από το μπαλκόνι, και τοποθετήσαμε μία πλακέτα που λέει ότι εκεί καθόταν πάντα ο Σαράφος και θα μας βλέπει πάντα από ψηλά», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Είχε φοβερή αγάπη για τον Άρη. Ακόμα και όταν δεν μπορούσε να περπατήσει έλεγε ‘ελάτε πάρτε με, να δούμε και να μιλήσουμε για τον Άρη’. Όταν κάναμε τα εγκαίνιά μας και τον είχαμε βραβεύσει, η χαρά του ήταν απερίγραπτη. Αυτό που κάναμε σαν σύνδεσμος είπαμε ότι ο Σαράφος πρέπει να μην ξεχαστεί ποτέ. Αυτοί που αγάπησαν πάνω από τη ζωή τους τον Άρη, πρέπει να τους τιμάς. Υπάρχουν πολλές ιστορίες από το παρελθόν… Το 1970 είχαν ξεκινήσει να πάνε στο Αγρίνιο όταν δεν υπήρχαν ακόμα δρόμοι!»

Σχετικά με το προβλήματα που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα ο Σαράφος και τις ενέργειες που έγιναν, ο κ. Παπανικολάου υπογράμμισε: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ την ΠΑΕ Άρης για τη βοήθεια που μας έδωσε στην συγκεκριμένη ενέργεια που θέλουμε να κάνουμε. Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα περήφανος Αρειανός όταν ζήτησα χρήματα από την ΠΑΕ, ΚΑΕ, ΑΣ και Λέσχη, για να κηδέψουμε με τις τιμές που έπρεπε τον Σαράφο».

Παράλληλα, για την τιμή στη μνήμη του εκλιπόντος επεσήμανε: «Ήταν μία πολύ συγκινητική στιγμή χθες, ήταν οι κόρες του εκεί τα εγγόνια του και ήταν πολύ συγκινητική. Θέλουμε τους ανθρώπους που πρόσφεραν στον Άρη, ο σύλλογος να τους σέβεται και να τους τιμά, όπως και έκανε».

Τέλος, ο Κώστας Παπανικολάου αναφέρθηκε και στον χορό που διοργανώνουν οι «Ιερολοχίτες»: «Δεν έχουμε πραγματοποιήσει ποτέ άλλοτε ανάλογη εκδήλωση. Στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο το ερχόμενο Σάββατο στις 20.00 είναι καλεσμένος όλος ο κόσμος του Άρη, για να ζήσουμε μία κίτρινη βραδιά. Θα είναι και η οικογένεια του Σαράφου εκεί και περιμένουμε και όλους τους φίλους της ομάδας».

To Top