ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο σεμνός ηγέτης του Άρη! Το άλλο πρόσωπο του Γκάμα και η προσφορά του

H χρονιά ολοκληρώθηκε για τον Άρη και σε αυτήν χωρίς αμφιβολία ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Μπρούνο Γκάμα… Ο “σεμνός ηγέτης” του Άρη ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές, παίρνοντας την κιτρινόμαυρη ομάδα, πολλές φορές από το “χέρι” και οδηγώντας την στον δρόμο της επιτυχίας.

O 33χρονος Πορτογάλος επιθετικός (στις 15 Νοεμβρίου κλείνει τα 34 του χρόνια) έδειξε για μια ακόμη φορά τι σημαίνει ο συνδυασμός ποδοσφαιρικό ταλέντο, ευφυία, αλλά και προσωπικότητα, ήθος, επαγγελματισμός. Τα νούμερα του μπορεί να λένε αρκετά για τα όσα πρόσφερε στον Άρη. Όπως και τα γκολ του… Σε εκείνο όμως που συμφωνούν όλοι μέσα στην ομάδα είναι ότι ο Γκάμα ήταν η προσωποποίηση του “σεμνού ηγέτη”. Πρώτος πήγαινε στην προπόνηση, τελευταίος έφευγε, δίνοντας τρανταχτό παράδειγμα σε όλη την ομάδα, αλλά και στους νεότερους συμπαίκτες του. Ένα άλλο πρόσωπο που ποτέ δεν… διαφημίστηκε, ούτε βγήκε προς τα έξω. Άλλωστε, όσα έκανε, τα έκανε για τον ίδιο και την ομάδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε αρκετές περιπτώσεις αντί να πάρει ανάσες ή να ακολουθήσει κάποιο πιο χαλαρό πρόγραμμα, ήταν πρώτος στο προσκλητήριο του Άκη Μάντζιου, θέλοντας να παραμείνει σε υψηλά αγωνιστικά επίπεδα, βάσει των απαιτητικών υποχρεώσεων της ομάδας.

Ο ίδιος ποτέ δεν έκρυψε ότι τον πλήγωσε το χαμένο πέναλτι με τον Ολυμπιακό. Όμως ξέρει ότι τα… δάκρυα δεν έχουν θέση όταν είσαι πρωταγωνιστής.

Ο Γκάμα ολοκλήρωσε την χρονιά με 37 αγώνες σε 2.966 λεπτά. Πέτυχε σε όλες τις διοργανώσεις 7 γκολ, μοιράζοντας 3 ασίστ. Σε σύνολο τριών χρόνων που βρίσκεται στον Άρη το… κοντέρ γράφει 92 αγώνες, 7.326 λεπτά, 22 γκολ, 7 ασίστ! Καθόλου άσχημα, εάν σκεφτεί κανείς ότι έχασε πάνω από μισό πρωτάθλημα όταν τραυματίστηκε σοβαρά την σεζόν 2018-19…

Ποτέ δεν το έβαλε κάτω, επανήλθε και κέρδισε την εμπιστοσύνη όλων των προπονητών του (Ερέρα, Τερζής, Παντελίδης, Ένινγκ, Μάντζιος) με την απόδοσή του στο χορτάρι, αλλά και με την εξωαγωνιστική του συμπεριφορά… Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι που λάμπει στα κιτρινόμαυρα.

To Top