Ο Σεμπ Λιούις είδε 1076 σερί ματς της Τσάρλτον πριν τον νικήσει ο κορωνοϊός

Η επιτομή του πιστού οπαδού υπήρξε ο Σεμπ Λιούις για την ομάδα της Τσάρλτον. Από τον Φλεβάρη του 1998 μέχρι και τις 7 Μαρτίου του 2020, όταν είδε για τελευταία φορά τους αγαπημένους του ‘Addicks’, ο Σεμπ Λιούις δεν έχασε ποτέ ούτε ένα παιχνίδι.

Είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Ταξιδεύοντας παντού για να στηρίξει τις προσπάθειες της Τσάρλτον, έφτασε ένα ασύλληπτο σερί 1076 παιχνιδιών, όπου έδωσε το παρών στην κερκίδα οποιουδήποτε γηπέδου αγωνίστηκε η αγαπημένη του ομάδα!

Δυστυχώς αυτό το σερί δεν θα συνεχιστεί. Σε ηλικία μόλις 38 ετών, ο Σεμπ Λιούις έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, σκορπίζοντας την θλίψη στην οικογένεια της Τσάρλτον. Για την οποία φυσικά υπήρξε μια εμβληματική φιγούρα.

 

“Χάσαμε έναν δικό μας. Σας παρακαλώ μην περιμένετε μέχρι να χάσετε ένα φίλο ή αγαπημένο σας πριν πάρετε στα σοβαρά τον ιό. Ήμουν τυχερός που συνάντησα τον Σεμπ πολλές φορές, δεν θα μπορούσα να γνωρίσω πιο καλοσυνάτο άνθρωπο. Κάθε φορά που τελειώναμε την προπόνηση ήταν εκεί, με το σακίδιο του, φορώντας τη φανέλα της Τσάρλτον με περηφάνια. Δεν έχει σημασία όμως πόσο καλός είσαι, αυτή η νόσος σκοτώνει. Είναι παντού γύρω μας και μας στέρησε μια σπουδαία φιγούρα για τον σύλλογο. Οι άνθρωποι λανθασμένα πιστεύουν πως είναι ανίκητοι. Αν δεν μείνεις σπίτι, ίσως να μην είσαι εσύ αυτός που θα πεθάνει αλλά κάποιος άλλος! Κι όμως ακόμη κάποιοι άνθρωποι δεν ακούν. Τι πρέπει να γίνει; Να πεθάνει κάποιος που γνωρίζεις ή ένα μέλος της οικογένειας σου;”, τόνισε ο προπονητής της Τσάρλτον, Λι Μπόγιερ.

Ο Σεμπ άρχισε να παρακολουθεί τους ‘Addicks’ με τον πατέρα του Λάιονελ το 1993. Το πρώτο του ματς ήταν μια νίκη με σκορ 5-1 επί της Νοτς Κάουντι στο ‘Valley’. Το σερί του με τα συνεχόμενα παιχνίδια ξεκίνησε με το 1-0 επί της Χάντερσφιλντ τον Φλεβάρη του 1998.

Όταν ο κορονοϊός έφτασε στην Αγγλία, η πρώτη του ανησυχία δεν ήταν η υγεία του αλλά το γεγονός πως το σερί του θα έσπαγε αν διεξάγονταν παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών. Αλλά υποφέροντας από άσθμα, ο Σεμπ άρχισε να έχει προβλήματα αναπνοής και βήχα πριν από 2 εβδομάδες. Έτσι μπήκε σε απομόνωση για 7 ημέρες. Ωστόσο χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, όπου βγήκε θετικός στο τεστ για τον COVID-19.

Την ίδια μέρα ανέβασε ένα σπαρακτικό video, όπου δυσκολευόταν πολύ να αναπνεύσει. “Ελπίζω να επιστρέψω πιο δυνατός, πιθανότατα σε 10-14 μέρες”, έγραψε. Όμως δύο ημέρες αργότερα, κατέληξε.

“Οι σκέψεις όλων στον σύλλογο είναι με την οικογένεια του Σεμπ σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή. Σ’ ευχαριστούμε Σεμπ για την πίστη και την αφοσίωση σου στην Τσάρλτον. Το Valley και κάθε εκτός έδρας παιχνίδι σε όλη τη χώρα, δεν θα είναι πια το ίδιο χωρίς εσένα”, ανέφερε η Τσάρλτον στην επίσημη ανακοίνωση της.

Ο Έιμι Γουίλκιν, οπαδός της ομάδας, είχε την ιδέα ως φόρο τιμής στον Σεμπ να χρησιμοποιήσει το hashtag #stayhomeforSeb. Η Τσάρλτον υιοθέτησε την ιδέα και οι οπαδοί ανταποκρίθηκαν άμεσα. Το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει 14543 κρούσματα, με 759 ανθρώπους να χάνουν την ζωή τους από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Σεμπ Λιούις είδε 1076 σερί ματς της Τσάρλτον πριν τον νικήσει ο κορονοϊός
To Top