Ο Σούμποτιτς για τον Άρη, τον Γκάλη και το… πριμ που του έφεραν στο σπίτι!

Τον τρίτο χρόνο σον πάγκο της λιβανέζικης Αλ Ριάντι διανύει ο Λευτέρης Σούμποτις, που μετά από καιρό πήρε άρωμα Ελλάδας, με τη συμμετοχή της ομάδας του στο τουρνουά του Ρεθύμνου.

Ο «Πίξι» μίλησε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» για πολλά και διάφορα.

«Πριν πέντε χρόνια μου έκαναν πρόταση για πρώτη φορά από το Λίβανο. Ένα χρόνο μετά ήρθε η πρόταση από την Αλ Ριάντι. Πήγα 2-3 μέρες στη Βυρηττό, μου άρεσε πάρα πολύ, οι άνθρωποι εκεί ήταν πολύ καλοί μαζί του και για να μην κρυβόμαστε και τα χρήματα ήταν πολύ καλά. Είναι πολύ ωραία η πόλη, μοιάζει με τη Θεσσαλονίκη και γενικά περνάω πολύ καλά», είπε αρχικά ο Σούμποτιτς.

Για το επίπεδο του λιβανέζικου μπάσκετ τόνισε: «Έχει περισσότερο αμερικανική επιρροή. Έχουμε καλό επίπεδο και καλούς παίκτες. Το μπάσκετ είναι το πρώτο άθλημα εδώ».

Αναφερόμενος στο πώς αντιμετωπίζουν τον ίδιο και τους Έλληνες γενικότερα οι Λιβανέζοι, είπε: «Υπάρχουν πάρα πολύ Έλληνες εδώ. Κάθε Παρασκευή μάλιστα μαζεύονται και σε ένα κλαμπ. Έχω πάει δύο φορές και θα ξαναπάω σίγουρα. Πρόσφατα έκανε μία συναυλία ο Νταλάρας στην πόλη και έγινε πραγματικά χαμός».

Ερωτηθείς για το αν του λείπει το ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο Σούμποτιτς απάντησε: «Κάνω αυτό που μου αρέσει, αυτό που αγαπάω. Είτε είμαι στη Μέση Ανατολή είτε στην Ευρώπη είναι το ίδιο πράγμα. Πολύ νωρίς στην καριέρα ως προπονητής πήγα στα μεγάλα σαλόνια, Ευρωλίγκα κτλ. Δεν έχω απωθημένο. Αν έρθει κάποια πρόταση να γυρίσω στην Ευρώπη ευχαρίστως να το συζητήσω. Αυτή τη στιγμή δεν μου λείπει. Κέρδισα πολλούς τίτλους εδώ, με αγαπάνε και πάνω απ’ όλα αυτές τις στιγμές πληρώνομαι πολύ καλά γι’ αυτό που κάνω».

Ο μέσος όρος του κασέ ενός παίκτη είναι στις 150.000-200.000 ευρώ, ενώ όπως είπε ο Ελληνοσλοβένος τεχνικός, υπάρχουν και αρκετά έξτρα πριμ από ανθρώπους που είναι στη διοίκηση κάθε ομάδα. Ανέφερε μάλιστα ένα προσωπικό παράδειγμα, λέγοντας: «Πήραμε ένα τουρνουά στο Ντουμπάι πριν χρόνια και μου έφεραν το έξτρα πριμ στο σπίτι».

Αναφέρθηκε φυσικά και στον Άρη, τονίζοντας: «Τον παρακολουθώ στενά. Είναι πολύ ευχάριστο που ο Άρης αγκάλιασε τους παλιούς παίκτες του. Είναι μεγάλο πράγμα αυτό που έκανε για τον Γκάλη. Είδα τον Άρη στο τουρνουά του Γκάλη και έχει μία αξιόλογη

To Top