ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Στέφανος Δέδας αναλύει τεχνικά στο PRESSARIS την Μπάνβιτ!

Η Μπάνβιτ είναι ποιοτική ομάδα, αλλά σε καμία περίπτωση άτρωτη ή φόβητρο. Ο Άρης μπορεί να την κερδίσει και στην Τουρκία, όπως υπογράμμισε στο PRESSARIS ο Στέφανος Δέδας, άμεσος συνεργάτης του Γιούρι Ζντβοτς στην Γκαζιαντέπ, αρκεί να κάνει συγκεκριμένα πράγματα σωστά μέσα στο γήπεδο.

Η Γκαζιαντέπ δέκα ημέρες πριν γνώρισε την ήττα από την Μπάνβιτ στην Πάνορμο, στο τέλος, παίζοντας χωρίς τον καλύτερό της παίκτη, Τζαουάντ Ουίλιαμς που είχε ταλαιπωρηθεί από ίωση.

Αναλύοντας την προσεχή αντίπαλο του Άρη ο Έλληνας προπονητής, που έχει συνυπάρξει και με τον Δημήτρη Πρίφτη στον πάγκο των κίτρινων, ως βοηθοί των Κατσικάρη και Μπλατ τόνισε πως “το βασικό στοιχείο της Μπάνβιτ είναι το τρανζίσιον παιχνίδι (γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση) που έχουν με τον Φόρτσον και τον Τζόνσον. Σε καταστάσεις πέντε εναντίον πέντε καλύτετη επιλογή τους είναι ο Γάλλος, Μοερμάν, που είναι καλός και με παιχνίδι μέσα στο καλάθι και με το περιφερειακό του σουτ. Θεωρώ ότι καλύτερη αντιμετώπισή του θα ήταν με συνδυασμένες και προσαρμοσμένες άμυνες πάνω του. Επίσης, εκεί που υπερτερεί θεωρητικά η τουρκική ομάδα είναι στην θέση “5” με την παρουσία του Βίντμαρ, που έχει όγκο και καλό παιχνίδι στην ρακέτα. Είναι ομάδα ιδιαίτερα επικίνδυνη στο επιθετικό ριμπάουντ με τους Σίμονς και Βίντμαρ”.

Αυτά ήταν τα θετικά στοιχεία της Μπάνβιτ. Στα αρνητικά ο Δέδας διακρίνει πως “υπάρχουν στιγμές στον αγώνα που ο Φόρτσον δεν έχει καθαρό μυαλό και κάνει κακές επιλογές, παίζει με… τσαπατσουλιά. Αυτές τις στιγμές πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Άρης και να δημιουργήσει καταστάσεις για εύκολα καλάθια. Επίσης, δεν έχουν άλλον καθαρό πλέι μέικερ μετά τον Φόρτσον και ίσως ο Άρης μπορεί να πιέσει εκεί. Γενικώς, δεν έχουν βάθος σαν ομάδα, αλλά αυτοί που παίζουν, παίζουν καλά”.

To Top