Ο Στεφανίδης για την ΑΜΚ, το πόρισμα, τις εκλογές, τους επενδυτές και τα οικονομικά στοιχεία της διοίκησης Ψηφίδη

Ο νέος πρόεδρος της ΚΜΑ, Παναγιώτης Στεφανίδης μίλησε προκειμένου να τοποθετηθεί για τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες, σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που εξήγγειλε η ΠΑΕ Άρης.

Ο κ. Στεφανίδης επεσήμανε πως οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει στο θέμα, θα μπορέσει να λυθεί άμεσα αν υπάρχει η διάθεση από όλους.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Για την ΑΜΚ και κατά πόσο έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες:

«Από το προχθεσινό συμβούλιο αποφασίσαμε να συζητήσουμε κάποια οικονομικά στοιχεία με την ΠΑΕ. Ένα από αυτά ήταν και το θέμα της ΑΜΚ προκειμένου να δούμε και τα δικαιώματα μας, ως προς το θέμα της προτίμησης, ως προς τη χρονική διάρκεια της αύξησης, αλλά και για το αν ο λογαριασμός είναι ειδικός ή αν είναι κάποιος τρεχούμενος της ΠΑΕ. Μετά από πρόσκληση της ΠΑΕ, καταθέσαμε το αίτημα και μας ενημέρωσαν να πάμε σήμερα από το λογιστήριο προκειμένου να μας παραδώσουν κάποια στοιχεία. Πήγα το πρωί, μου δόθηκαν όλα τα στοιχεία, τα οποία θα συζητηθούν το βράδυ στο διοικητικό συμβούλιο».

Σχετικά με τον λογαριασμό που αναφέρεται στην ανακοίνωση αλλά και για τα δικαιώματα προτίμησης τόνισε:

«Για το θέμα των δηλωμένων λογαριασμών γνωρίζουμε ότι είναι δεσμευμένοι όλοι οι λογαριασμοί της ΠΑΕ Άρης και προσπαθούμε να διερευνήσουμε αν μπορεί να ανοιχθεί κάποιος καινούργιος. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι όποιος λογαριασμός και να ανοιχτεί, αυτός θα είναι δεσμευμένος και θεωρώ ότι ίσως θα έπρεπε να υπάρχει απλώς μια ενημέρωση πάνω σ αυτό το ζήτημα».

Για τα χρήματα που μπαίνουν στην ΑΜΚ είπε:

«Τα χρήματα που μπαίνουν στην ΑΜΚ δεν κατάσχονται, όπως δεν έχουν κατασχεθεί και τα χρήματα που είναι ήδη στους λογαριασμούς της ΠΑΕ, είναι απλά δεσμευμένα. Σε περίπτωση που γίνει μια ρύθμιση, τα χρήματα αυτά αποδεσμεύονται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν».

Σε ερώτηση για το αν η ΠΑΕ βιάστηκε στο θέμα της αύξησης και αν εγείρεται ζήτημα να το έκανε χωρίς να έχει διασφαλίσει σημαντικά πράγματα, απάντησε:

«Η ΑΜΚ είναι υποχρεωτική και λόγω του 99 και λόγω της οικονομικής θέσης της εταιρίας. Τώρα αν έγινε σωστά ή αν δεν έγινε και υπάρχουν παρατυπίες, είναι κάτι που εξετάζεται. Αυτή τη στιγμή, τόσο εμείς, όσο και ο Α.Σ. ελέγχουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ. Όποιος ενδιαφέρεται, ας έρθει να συνεργαστούμε, εμείς το καλό της ομάδας θέλουμε και τη διασφάλιση των συμφερόντων της».

Για το αν είναι εφικτό να διορθωθούν όσα λάθη έγιναν σε αυτή την ΑΜΚ:

«Όλα είναι εφικτά. Για όλα υπάρχει τρόπος. Αρκεί να υπάρχει πραγματική θέληση και όχι λόγια του αέρα».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν υποψήφιοι επενδυτές, αλλά να μην συζητούν με την ΚΜΑ:

«Άμα συζητάνε με άλλους, είναι κουβέντα χωρίς αντίκρισμα. Μας έχει μεταφερθεί κάποιο ενδιαφέρον αλλά δεν μπορούμε ούτε να το επισημοποιήσουμε, ούτε να πούμε τίποτα εφόσον δεν έρθει επίσημα αυτός που φέρεται ως υποψήφιος. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν μόνο διάφορες κουβέντες που ακούγονται».

Για το ότι πολλοί δικηγόροι λένε ότι αυτή η αύξηση είναι μια αύξηση που «μπάζει» από παντού επισήμανε:

«Εμείς μέχρι αύριο θέλουμε να είμαστε 100% σίγουροι για ό,τι έχουμε στα χέρια μας. Εάν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο θα συγκαλέσουμε έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων επειδή γίνεται πιο σύντομα. Έπειτα θα προκηρύξουμε την κανονική ΑΜΚ και το συγκεκριμένο πρόβλημα θα λυθεί».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί παράταση των διαδικασιών για τη διαδικασία του ελέγχου:

«Υπήρξε ένα ερώτημα σχετικά με τον έλεγχο και κατά πόσον αυτός προχωράει όπως πρέπει. Εγώ απάντησα ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να τον έχουμε στη Γ.Σ. ή ακόμα και στις εκλογές. Ρωτήθηκα αν θα πάει σε παράταση η εκλογική διαδικασία. Αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει η Γ.Σ. όχι εγώ, ούτε το Δ.Σ.».

Για το τι θα γίνει αν βγουν τα αποτελέσματα του πορίσματος και τα νέα πρόσωπα στα διοικητικά συμβούλια εμπλέκονται σε κακοδιαχειρίσεις:

«Τότε είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε σε ανατροπή. Εάν και εφόσον αποδειχθεί το οτιδήποτε μεμπτό σε πρόσωπο που εκλέχτηκε δε θα το ανεχτούμε. Αν είναι κάποιος εμπλεκόμενος εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τον κυνηγήσουμε και θα πρέπει να πάμε σε νέα διοίκηση».

Για τους επενδυτές και από πού ενημερώνονται για τα στοιχεία της ΠΑΕ Άρης:

«Υπάρχουν στοιχεία που δεν είναι γνωστά, εκτός αν έχουν δοθεί όλα στη δημοσιότητα. Εγώ προσωπικά αμφισβητώ τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Ψηφίδης στη δημοσιότητα, όταν κάλεσε τους παλιούς παράγοντες στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Θεωρώ ότι είναι φουσκωμένα εκείνα τα νούμερα. Έχει παρουσιαστεί επίσης στη τελευταία Γ.Σ. μια προοπτική σε ότι αφορά τα χρέη στο Δημόσιο και ότι μπορούν να μειωθούν κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Εξετάζεται και θα έχουμε και γι αυτή αύριο το μεσημέρι μια ολοκληρωμένη θέση».

Για τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε ο Ψηφίδης και αν όντως τα αμφισβητεί:

«Ναι τα αμφισβητώ και νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με όλα τα λογιστήρια που πέρασαν από την ΠΑΕ για να μπορέσουμε να βγάλουμε μια άκρη. Ακούμε άλλα από τη μία πλευρά, άλλα από την άλλη και προσπαθούμε να βγάλουμε μια άκρη. Εμείς να είστε σίγουροι ότι θα τη βγάλουμε την άκρη. Αυτή τη στιγμή το δεδομένο είναι ότι πάμε σε συνέλευση τη Δευτέρα και σε εκλογές το Σάββατο. Είναι απόφαση της Γ.Σ. δεν μπορούμε να το αποτρέψουμε και να θέλουμε. Όποιος θελήσει ας το προτείνει και ας ψηφιστεί από τον κόσμο. Ο κόσμος είναι ο κυρίαρχος στον Άρη».

To Top