Ο Τάκερ από “γυρολόγος” της Ευρώπης, έγινε βασικός στους Σανς και αφιέρωμα στο σάιτ της FIBA!

Γιος στρατιωτικού ο Πι Τζέι Τάκερ λίγο καιρό μετά τη γέννηση του, το 1985, βρέθηκε στη Γερμανία όπου υπηρετούσε ο πατέρας του. Τελικά ήταν γραφτό να πραγματοποιήσει σπουδαία καριέρα στην Ευρώπη, στην οποία έπαιξε για μια πενταετία πριν επιστρέψει στις ΗΠΑ και στο ΝΒΑ για να φορέσει τη φανέλα των Φίνιξ Σανς. Ο πρώην παίκτης του Άρη «απασχόλησε» την ιστοσελίδα της FIBA για το «οδοιπορικό» του στη Γηραιά Ήπειρο όπου έπαιξε με μεγάλη επιτυχία σε έξι ομάδες πέντε διαφορετικών χωρών (Ισραήλ, Ουκρανία, Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία).

Ο Τάκερ δεν κρύβει πως απόλαυσε τη θητεία του στην Ευρώπη και αν δεν προέκυπτε η πρόταση των «Ήλιων» δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να συνέχιζε την καριέρα του σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα. «Δεν σκέφτηκα να επιστρέψω. Δεν ήταν στο μυαλό μου. Κατέκτησα τρία πρωταθλήματα στην Ευρώπη και αναδείχθηκα τρεις φορές πολυτιμότερος παίκτης. Ήμουν ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη και ήμουν χαρούμενος με όσα πέτυχα. Η επιστροφή στις ΗΠΑ δεν ήταν προτεραιότητα για μένα», τόνισε και έκανε ειδική αναφορά στην παρουσία του στο Ισραήλ. «Πέρασα πολύ ωραία. Μου άρεσε πολύ το μέρος. Η Ιερουσαλήμ είναι όμορφη πόλη, είχε τα πάντα και μπορείς να περάσεις πολύ ωραία».

Με τα καλύτερα λόγια για τον Αμερικανό φόργουορντ μίλησε ο παλιός του συμπαίκτης στην Χαποέλ Χολόν (2007-08), Τζεφ Χόροβιτζ. «Ο Πι Τζέι είναι από τους παίκτες με τη μεγάλη προσαρμοστικότητα, με τους οποίους έχω παίξει συμπαίκτης. Απολάμβανε αυτό που έκανε όπου κι αν έπαιζε. Ήθελε να απολαμβάνει την εμπειρία του στο εξωτερικό.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Τάκερ υπέγραψε συμβόλαιο με την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης αλλά με τις εμφανίσεις του στο Σάμερ Λιγκ των Φίνιξ Σανς έπεισε τους ανθρώπους της ομάδας και την 1η Αυγούστου υπέγραψε διετές συμβόλαιο, επιστρέφοντας μετά από περίπου πεντέμισι χρόνια στο ΝΒΑ. Πλέον αποτελεί ένα σημαντικό “γρανάζι” στη “μηχανή” της ομάδας. Κάνει πολλές φορές αθόρυβη δουλειά που δεν μπορεί να αποτυπωθεί στην στατιστική. Είναι δηλαδή ένας αφανής εργάτης και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που του πρόσφερε συμβόλαιο ο προπονητής των Σανς, Άλβιν Τζέντρι. «Τον κράτησα στην ομάδα γιατί είναι παίκτης που δίνει ενέργεια και κάνει αρκετά πράγματα. Δεν βλέπεις ποτέ τους πόντους που πέτυχε στην στατιστική για να κρίνεις πως έπαιξε», εξήγησε ο 56χρονος τεχνικός.

Το εγκώμιο του Τάκερ έπλεξε ο αρχηγός των Σανς, Τζάρεντ Ντάντλεϊ. «Προσθέτει δύναμη και σκληράδα ειδικά στην άμυνα. Δίνει επιπλέον κατοχές στην επίθεση με τα επιθετικά ριμπάουντ. Κάθε ομάδα χρειάζεται κάποιον σαν αυτόν. Αναλαμβάνει το μαρκάρισμα του καλύτερου παίκτη του αντιπάλου. Δουλεύει σκληρά και γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και προσπαθεί να το κάνει”.

Ο Τάκερ είναι ευχαριστημένος με τον ρόλο που έχει στην ομάδα γιατί αισθάνεται πως είναι χρήσιμος. «Το μυστικό είναι η σκληρή δουλειά. Προσπαθώ να κάνω αυτό που περιμένουν από μένα».

 

To Top