ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Τάσος Πακλατζής σχολιάζει στο PRESSARIS – Βόλος ώρα μηδέν: Επιστροφή στο … μέλλον!

Ο Τάσος Πακλατζής, δημοσιογράφος της ΕΡΤ σχολιάζει στο PRESSARIS την επικαιρότητα, με αφορμή όλα όσα γίνονται με φόντο τον τελικό του κυπέλλου…

Αναλυτικά:

Το ημερολόγιο γράφει 24 Μαΐου του 1980.  Ο ΑΡΗΣ διεκδικεί το πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου κόντρα στον Ολυμπιακό  κόντρα σ’ έναν αμφιλεγόμενο κανονισμό πρωταθλήματος που άλλαξε στα μέσα της σεζόν.

Εκείνο το απόγευμα βρίσκει τον ΑΡΗ ηττημένο παρά το γεγονός ότι έχει ένα σύνολο παικτών που άφησαν ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δικαιούταν πολλά περισσότερα απ´ ότι άφησαν ως παρακαταθήκη για τον σύλλογο. Τα δυο  δοκάρια, όπως και η ασφυκτική πίεση στο πρώτο ημίχρονο, δεν ήταν αρκετά για δώσουν στον σύλλογο το πρωτάθλημα!

44 χρόνια μετά, ο ΑΡΗΣ επανέρχεται  στην ίδια ίδια πόλη. Λίγα χιλιόμετρα ανατολικά από το εθνικό στάδιο του Βόλου, στο Πανθεσσαλικό, ο ΑΡΗΣ θέλει να …επιστρέψει στο μέλλον. Θέλει να ξορκίσει την αφλογιστία των  πέντε αγώνων (μπαράζ, τελικούς κυπέλλου) που του στέρησαν ένα τίτλο.

Το φορτίο είναι βαρύ στις πλάτες του οργανισμού, ωστόσο δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει το ρου της ιστορίας του. Στην ίδια πόλη που οδήγησε τον ΑΡΗ  σε μια αφλογιστία, όπως κι εμμονή, έχει την ευκαιρία να τα αλλάξει όλα.

Η ιστορία θα γράψει αν στην ίδια πόλη, την ίδια σχεδόν ημερομηνία, ο ΑΡΗΣ ξεπεράσει την κακοδαιμονία
και καταφέρει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Η ιστορία… καλεί την οργανισμό του ΑΡΗ να βρει στο σθένος και τα ψυχικά αποθέματα να κάνει περήφανο τον κόσμο του.

Να χαρεί επιτέλους για την ομάδα του και να κοιτάξει μπροστά! Να αγαπήσει και πάλι με σθένος αυτά τα χρώματα που  ακολουθεί. Με ή χωρίς τίτλους, παρά μόνο για την αγάπη και όλα  όσα πρεσβεύει αυτός ο σύλλογος.

To Top