ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Τάσος Πακλατζής σχολιάζει στο PRESSARIS: Τα πολλαπλά κέρδη του Άρη και η χαμένη αυτοεκτίμηση

Ο Τάσος Πακλατζής, δημοσιογράφος της ΕΡΤ σχολιάζει στο PRESSARIS την επικαιρότητα, με αφορμή όλα όσα έγιναν στον Άρη, αλλά και τη συνέχεια της προσπάθειας.

Αναλυτικά:

Ο Άρης έχει μπροστά του ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεδομένου ότι είναι το πρώτο εντός έδρας ντέρμπι μετά από 11 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Μπορεί να υπάρχει ακόμα δρόμος, όμως η αναμέτρηση με τον πρωτοπόρο δίνει στον Άρη την ευκαιρία να τεστάρει τις δυνάμεις του κάτω από διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με τα υπόλοιπα εντός έδρας παιχνίδια.

Του Τάσου Πακλατζή

Κανείς δεν ισχυρίζεται πως κρίνονται τα πάντα ειδικά σε μια εποχή με πολλά αγωνιστικά προβλήματα και πειραματισμούς για την πολυπόθητη «χημεία», ωστόσο τα οφέλη ενδεχομένως να είναι διπλά σε περίπτωση που η ομάδα βγάλει… ενέργεια και φτάσει στη νίκη.    

Δίχως αμφιβολία το αυριανό ντέρμπι είναι το δεύτερο πιο ανταγωνιστικό παιχνίδι αναφορικά με την ποιότητα του αντιπάλου στη φετινή σεζόν. Το πρώτο ήταν αυτό με τη Ντιναμό Κιέβου την οποία κέρδισε μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης και μάλιστα με απόδοση που το τελικό 1-0 φαντάζει φτωχό.  φυσικά από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Στην άκρη του πάγκου υπάρχει άλλος προπονητής, βρισκόμαστε σε άλλη περίοδο, υπάρχουν νέα δεδομένα.

Ο Άκης Μάντζιος βλέπει την ευκαιρία διάπλατα μπροστά του. Κερδίζοντας το ντέρμπι ο Άρης μένει ψηλά βαθμολογικά «πατώντας» σταθερά στην πεντάδα. Παράλληλα, σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα ξανακερδίζει  τη χαμένη του αυτοεκτίμηση, πράγμα διόλου ασήμαντο για πολλούς λόγους. Επίσης, κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση πως ο Άρης είναι ΕΔΩ!

Η ομάδα «χρεωστάει» κάτι που θα ταρακουνήσει τα νερά, όχι μόνο στον κόσμο αλλά και στο εσωτερικό της. Ο Μάντζιος έχει αποδείξει πως γνωρίζει τρόπους τακτικής σε τέτοια παιχνίδια, αρκεί να ανταποκριθούν όλοι στο έπακρο παρά τις αδυναμίες αλλά και τις απουσίες.

Με άλλα λόγια ο Άρης οφείλει να κάνει ένα «έξυπνο» παιχνίδι, να καλύψει αγωνιστικά κενά, να διαχειριστεί τις δυνάμεις του και να δώσει νέα διάσταση στο πρωτάθλημα. Οι συνθήκες φαντάζουν  ιδανικές για επανεκκίνηση.

To Top