ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Τάσος Πακλατζής σχολιάζει στο PRESSARIS: Το DNA του Άρη δεν επιτρέπει σε κανέναν να πετάξει ….λευκή πετσέτα

Ο Τάσος Πακλατζής, δημοσιογράφος της ΕΡΤ σχολιάζει στο PRESSARIS την επικαιρότητα, με αφορμή όλα όσα έγιναν στον Άρη, αλλά και τη συνέχεια της προσπάθειας.

Αναλυτικά:

Ο Άρης βρίσκεται σε μια μετέωρη κατάσταση ολοκληρώνοντας την ημερολογιακή χρονιά με απογοητευτικό τρόπο στο παιχνίδι με τη Λαμία. Ήταν το αποτύπωμα της ομάδας που είτε αρέσει είτε όχι, κινήθηκε σε ρηχά νερά σε όλη τη διάρκεια του 2023!

Του Τάσου Πακλατζή

Τα βήματα που έγιναν προς τα μπρος τα τελευταία χρόνια δεν μηδενίζονται, αλλά είναι ξεκάθαρο πως αποδεδειγμένα λάθη επαναλαμβάνονται σαν κακό όνειρο που στοιχειώνει όλη την Αρειανή οικογένεια.

Δυστυχώς, ο Άρης βγήκε νωρίς εκτός στόχων σε Ευρώπη και πρωτάθλημα καθώς είναι πλέον πολύ δύσκολο να διεκδικήσει ξανά ευρωπαϊκό εισιτήριο με τους τέσσερις να έχουν ξεφύγει. Υπάρχει φυσικά ο θεσμός του κυπέλλου, που αυτή τη στιγμή φαντάζει η μοναδική εφικτή διέξοδος για πολλούς λόγους. Εδώ βρίσκεται όλη η ουσία…

Παρά το γεγονός της περιορισμένης ποιότητας, ειδικά από τα περισσότερα αποκτήματα του καλοκαιριού, Άρης μπορεί κάτω από προϋποθέσεις να βρει ενέργεια για να συμβεί αυτό θα πρέπει να μπει σε λογική άμεσων αποφάσεων με γνώμονα την αλλαγή της κακής νοοτροπίας που διακατέχει κάποιους ποδοσφαιριστές οι οποίοι απλά συμμετέχουν στο ρόστερ και τίποτα άλλο. Η λέξη κάθαρση μπορεί να είναι «βαριά» αλλά αποδίδει σε μεγάλο βαθμό την αντικειμενική εικόνα της ομάδας.

Μάντζιος και διοίκηση οφείλουν να μπουν άμεσα σ΄ αυτή τη διαδικασία πετώντας τα «βαρίδια» που κρατούν το ποδοσφαιρικό τμήμα στη μετριότητα. Ταυτόχρονα, ο Άρης οφείλει να δυναμώσει με στοχευμένες ενέργειες γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση. Παράλληλα, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν οι αναμενόμενες κινήσεις στο μεταγραφικό μέτωπο προλάβουν να μπουν στην εξίσωση, αφού τα δυο παιχνίδια κυπέλλου με την ΑΕΚ βρίσκονται ήδη τον ορίζοντα!

Το DNA του Άρη δεν επιτρέπει σε κανέναν να πετάξει ….λευκή πετσέτα. Η ιστορία του και η αγάπη του κόσμου για τον σύλλογο αποτελούν δυο παράγοντες- πυλώνες απόλυτης εναρμόνισης με τα ιδανικά που πρεσβεύει. Με άλλα λόγια η ομάδα είναι υποχρεωμένη να κυνηγήσει με «λύσσα» ό,τι περισσότερο μπορεί. Η διοίκηση να δράσει τάχιστα για να διορθώσει ανορθογραφίες και ο προπονητής να …πάρει κεφάλια προκειμένου να ανασάνει το ποδοσφαιρικό τμήμα.

To Top