Ο τελευταίος του χορός!(video)

Αγκαλιά με τα παιδιά του και σε κλίμα συγκίνησης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ο Άλεν Άιβερσον!

Ο Άιβερσον αφού ευχαρίστησε όλους τους προπονητές του, από τον Michael Bailey που τον είχε στο Γυμνάσιο και τον John Thompson που τον είχε στο κολέγιο του Georgetown, μέχρι τον Larry Brown που ήταν προπονητής του στους Sixers (“ελπίζω να είναι περήφανοι για τον παίκτη που δημιούργησαν” δήλωσε χαρακτηριστικά), όλους τους συμπαίκτες του και την οικογένειά του, στη συνέχεια έκανε μία μικρή ανασκόπηση της καριέρας του, με το μόνο τρόπο που ήξερε: Λέγοντας αυτό που σκεφτόταν χωρίς πριν να το φιλτράρει.

Όπως ότι δεν θα άλλαζε τίποτα στη ζωή του, επειδή “αν τα άλλαζα όλα θα ήμουν τέλειος, αλλά δεν υπάρχει τέλειος παίκτης, ούτε τέλειο μπάσκετ. Είχα δύσκολη ζωή, αλλά δεν θα την άλλαζα. Δε μετανιώνω για τίποτα που έκανα”. Στη συνέχεια βέβαια συμπλήρωσε ότι αν μπορούσε να γυρίσει πίσω στο χρόνο ίσως δεν θα έδινε την περίφημη Συνέντευξη όπου επανάλαβε δεκάδες φορές την λέξη “Practice”, αν και φρόντισε να πει κάποια πράγματα για εκείνη τη μέρα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του: “Δεν θα έδινα ποτέ εκείνη την συνέντευξη. Ξέρετε κάτι όμως, κανείς δεν θυμάται σήμερα ότι εκείνη η συνέντευξη είχε θέμα μία διαφαινόμενη ανταλλαγή μου. Ούτε ξέρει κανείς ότι μόλις είχε σκοτωθεί ο καλύτερός μου φίλος και ήμουν αναστατωμένος. Όλοι μιλάνε για την προπόνηση”.

Ο Iverson όμως δεν έμεινε εκεί. Θυμήθηκε ότι όταν μπήκε στο Πρωτάθλημα δεν είχε κανείς τατουάζ και κοτσιδάκια, αλλά πλέον έχουν όλοι, το οποίο θεωρεί προσωπική δικαίωση, αφού “δέχτηκα πολύ πόλεμο για αυτό, αλλά αν έδειξα κάτι στον κόσμο είναι ότι δεν πρέπει να κρίνεις κάποιον από την εξωτερική του εμφάνιση, αλλά από αυτό που έχει μέσα του”.

Αναφέρθηκε και στα λάθη του τα οποία ήταν, κατά δήλωσή του, πολλά, τονίζοντας πάντως ότι δεν ήταν τόσο κακός όσο τον παρουσίαζαν όλοι: “Κανείς ποτέ δε μίλησε για τους άστεγους που βοήθησα ή το φαγητό που μοίραζα. Μία ιστορία όμως με τον Iverson να κάνει κάτι κακό πουλούσε περισσότερο από αυτό. Το αποδέχτηκα όμως κάποια στιγμή, επειδή οι άνθρωποι που ήταν δίπλα μου ήξεραν τι άνθρωπος είμαι. Δεν ξέρετε πόσο δύσκολο είναι σε αυτό το επάγγελμα να προσπαθείς να είσαι τέλειος, όταν ουσιαστικά ζεις σε μία γυάλα όπου όλοι βλέπουν τα λάθη σου. Οι άνθρωποι όμως δεν πρέπει να είναι τέλειοι”.

O Α.Ι βέβαια δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στους αγαπημένους του Sixers, λέγοντας πως “όποιος σκέφτεται πλέον το μπάσκετ στην Philadelphia λέει ότι οι Sixers είναι ο Julius Erving και ο Allen Iverson και αυτό είναι το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που μου έχουν κάνει. Η Philadelphia θα είναι πάντα στο σπίτι μου”.

Τη καλύτερη ατάκα πάντως την είπε λίγο πριν το τέλος της Συνέντευξης Τύπου, όταν τόνισε πως “είμαι η ζωντανή απόδειξη πως όλα μπορούν να συμβούν και ότι μπορείς να γίνεις ό,τι θέλεις στη ζωή σου. Μία φορά ζει κανείς και η ζωή δεν κρατάει πολύ. Εγώ όμως είμαι περήφανος για αυτά που έχω πετύχει”.

Δείτε το απολαυστικό βίντεο:

To Top