Ο Τζέγκο στους καλύτερους “νέους” σύμφωνα με την Nova

Στα μισά του δρόμου για την αγωνιστική σεζόν, η Nova κατέγραψε τους παίκτες που ήρθαν, προσαρμόστηκαν και πρόσφεραν άμεσα κάνοντας διαφορά στις ομάδες τους. Ανάμεσα τους ο Τζέγκο του Άρη.

Όπως αναφέρει το συνδρομητικό κανάλι:

Γιαν Εμβιλά

Η απόκτησή του από τον Ολυμπιακό είχε ως στόχο την κάλυψη του κενού που άφησε η αποχώρηση του Γκιλιέρμε. Η επιλογή έχει ήδη δικαιώσει τους πρωτοπόρους της Σουπερλίγκ αφού ο πρώην παίκτης της Σεντ Ετιέν προσαρμόστηκε γρήγορα στα νέα δεδομένα, στάθηκε εξαιρετικά στο υψηλότερο επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ στη θέση “6” και πέρα από την αμυντική δουλειά προσφέρει σε μεγάλο βαθμό και στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού με πολλές μπάλες να περνούν από τα πόδια του στις επιθέσεις της ομάδας του. Έχει 1 γκολ και 1 ασίστ, όπως και πάρα πολλή δουλειά που δεν καταγράφεται με απλούς αριθμούς στον αγωνιστικό χώρο.

Τζέιμς Τζέγκο

djegko_aris.png

Ποδοσφαιριστής με μεγάλη ποιότητα στις θέσει “6” και “8”. ήταν βασικός και αναντικατάστατος στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, με πολύ γρήγορη προσαρμογή στα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος και τις απαιτήσεις του ΑΡΗ. Με πρωτοβουλίες και ηγετικό ρόλο στο ξεκίνημα των επιθέσεων των “κίτρινων” και σημαντική βοήθεια στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Από τους παίκτες που έχουν δώσει ποιότητα τόσο στον Άρη όσο και στο πρωτάθλημα.

Άντριγια Ζίβκοβιτς

Είναι από τους σταθερότερους και καλύτερους νέους παίκτες του πρωταθλήματος. Όταν τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ ασφαλώς και γνώριζε την εξαιρετική του ατομική ποιότητα. Όμως αυτό που προκαλέσει αίσθηση με τον εξτρέμ του “δικεφάλου” είναι η ταχύτατη προσαρμογή και άμεση βοήθεια που πρόσφερε στην ομάδα του.

Ανέλαβε άμεσα ηγετικό ρόλο, είναι ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ σε τελικές προσπάθειες με 24, έχοντας βρεις έως τώρα 2 γκολ. Είναι επίσης 3ος σε πάσες μετά τους Ελ Καντουρί και Ζβαμπ που έχουν περισσότερο οργανωτικό ρόλο στο γήπεδο.

Λιβάι Γκαρσία

garcia

Έχοντας παίξει μόνο σε 6 αγώνες εξαιτίας τραυματισμού που την στέρησε τη δυνατότητα να αγωνιστεί στην αρχή της σεζόν, ο Λιβάι Γκαρσία έχει προλάβει να δείξει ιδιαίτερα στοιχεία, ακόμη και σε ένα διάστημα που η “Ένωση” είχε μέτρια εικόνα συνολικά. Πρόλαβε να σκοράρει 2 φορές στο πρωτάθλημα, τη μία από αυτές με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, ενώ έχει και μια ασίστ, πάλι από εκτέλεση κόρνερ στο ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Καρλίτος

karlitos

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού έχει προλάβει να σκοράρει 4 φορές σε 13 συμμετοχές, παίζοντας βασικός στις 10 από αυτές και βοήθησε το “τριφύλλι” σε μια χρονική περίοδο που δεν είχε την καλύτερη εικόνα στην προ-Μπόλονι εποχή. Με τον βασικό του ρόλο να είναι στο πρώτο κομμάτι της σεζόν αυτός του 2ου επιθετικού έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει και ως παίκτης στην κορυφή της επίθεσης με καλές τοποθετήσεις και εκτελέσεις στην περιοχή.

Χρήστος Ελευθεριάδης

eletheriadis_pas

Έχοντας περισσότερες από 100 συμμετοχές στην 2η κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και περισσότερα χρόνια θητείας σε ομάδες όπως ο Πιερικός, και η Παναχαϊκή, ο επιθετικός του ΠΑΣ Γιάνννινα είναι από τα πρόσωπα του πρωταθλήματος, όπως άλλωστε και η ομάδα του συνολικά με τις εμφανίσεις της έχει κερδίσει το σεβασμό των αντιπάλων. Ο Ελευθεριάδης έχει σημειώσει 4 γκολ σε 11 συμμετοχές στην πρώτη του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην αποτελεσματικότητά του, αφού τα 4 γκολ είναι σε 16 τελικές, σκοράροντας κατά μέσο όροι μια φορά ανά 4 προσπάθειες.

Στην ίδια κατηγορία θα μπορούσαν να προστεθούν και άλλοι Έλληνες ποδοσφαιριστές, όπως οι Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος, Τζόλης, Πινακάς, Βρουσάι, που όμως δεν  θεωρούνται νέοι στην κατηγορία έχοντας έστω και λίγες συμμετοχές τα προηγούμενα χρόνια.

To Top