ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Τζούστον «έπιασε» κορυφή στα double-double, ξεπέρασε Στόουκς και Κινγκ

Tέσσερα και… συνεχίζει. Ο Σακούρ Τζούστον έφτασε για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι σε double-double αφού τελείωσε το ντέρμπι με 14 πόντους και 14 ριμπάουντ. Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του Άρη με ΑΕΚ, Λαύριο Megabolt, Προμηθέα και Ηρακλή είχε μέσους όρους 13,25 πόντων και 12,75 ριμπάουντ.

Ήταν συνολικά το έκτο του double-double και με αυτό έφτασε στην κορυφή της σχετικής λίστας του φετινού Πρωταθλήματος τον Δημήτρη Αγραβάνη, αφήνοντας πίσω του τον Τζέιμς Κέλι και τον Ουσμάν Κρουμπάλι στα πέντε.

Ο Αμερικανός έχει πλέον τα μισά double-double του Άρη που είναι ο πρώτος της κατηγορίας με 12, έναντι οχτώ του Ηρακλή και του Προμηθέα. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στο περσινό Πρωτάθλημα οι «κιτρινόμαυροι» είχαν μόλις επτά τέτοιες επιδόσεις.

Παράλληλα ο Αμερικανός…

*Με τα 14 ριμπάουντ που είχε, μπήκε στην πρώτη 30άδα των ξένων ριμπάουντερ του Άρη στη Stoiximan Basket League. Έφτασε τα 149 και ξεπέρασε τους Έντι Στόουκς και Τζαμέλ Χάγκινς που είχαν από 143.

*Τα 11 από τα ριμπάουντ που μάζεψε ήταν αμυντικά και με αυτά έφτασε τα 95 για να μπει στην πρώτη 40άδα της σχετικής λίστας των ξένων παικτών που φόρεσαν τη φανέλα του Άρη, αφού ξεπέρασε τον Φράνκι Κινγκ που είχε 91 στην περίοδο 2001-02.

To Top