ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Τζούστον, ο Καμάρας, τα ριμπάουντ του Κώττα και οι ασίστ που… πληγώνουν!

Ρεκόρ πενταετίας στα κλεψίματα από τον Σακούρ Τζούστον, ενώ 200άρησε ο Κώττας στα ριμπάουντ, στην ήττα από τον Κολοσσό.

Ο Νίκος Καμάρας έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων στην Stoiximan Basket League, ενώ τέλος οι ασίστ… πληγώνουν τον Άρη!

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ:

*O Σακούρ Τζούστον έκανε τα πέντε από τα 10 κλεψίματα του Άρη και σημείωσε ρεκόρ πενταετίας για τους «κιτρινόμαυρους». Για να βρούμε επίδοση ανάλογη της χθεσινής, θα πρέπει να γυρίσουμε στον Δεκέμβριο του 2016 όταν ένας αντίπαλος χθες του Άρη, ο Βασίλης Ξανθόπουλος, έκανε επίσης πέντε κλεψίματα. Το κατάφερε μάλιστα δύο φορές σε οχτώ μέρες και στα παιχνίδια με την Κύμη εντός και τον Απόλλωνα Oscar εκτός έδρας.

*Ο Νίκος Καμάρας ήταν σε κάποια διαστήματα του παιχνιδιού ο τρίτος πόλος της επίθεσης του Άρη (μετά τους Κάουαν, Χάνλαν) και τελειώνοντας τον αγώνα με εννιά πόντους, σημείωσε ατομικό ρεκόρ στη Stoiximan Basket League. Ο 24χρονος φόργουορντ δεν είχε ξεπεράσει τους τρεις σε κάποια από τις 27 προηγούμενες εμφανίσεις του στην κατηγορία.

*Ο Θωμάς Κώττας με τα τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ που είχε, έφτασε τα 200 σε 168 αγώνες στη Stoiximan Basket League. Παράλληλα σταματώντας δύο φορές τα αντίπαλα σουτ έγινε ο 67ος παίκτης στην ιστορία του Άρη στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα με 10+ τάπες).

*Ο Άρης είναι η ομάδα με τον μικρότερο μέσο όρο ασίστ στο φετινό Πρωτάθλημα κάτι που πιστοποίησε και χθες αφού έμεινε στις επτά. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλησίασε στο αρνητικό ρεκόρ της σεζόν που είναι οι έξι ασίστ που είχε στο ματς του πρώτου γύρου και πάλι κόντρα στον Κολοσσό H Hotels.

*Το 0,3 που είχε ως συντελεστή ασίστ/λαθών (7/23) οδήγησε τον Άρη σε ένα αρνητικό ρεκόρ περιόδου. Το προηγούμενο ήταν επίσης δικό του από το αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου με 0,42 (6 ασίστ / 14 λάθη).

To Top