ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Τζόρτζεβιτς υποκλίνεται στο δίδυμο Γκάλη-Γιαννάκη και το ελληνικό μπάσκετ!

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στον Νίκο Γκάλη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τους οποίους είχε ανάμεσα στα είδωλά του, αν και έπρεπε να τους κερδίσει το 1987 όταν ήταν μέλος της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας όπως και αργότερα…

Ο τεχνικός της Εθνικής Σερβίας και από την προσεχή χρονιά του Παναθηναϊκού έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο sdna.gr και μεταξύ άλλων τόνισε πως “ήταν παίκτες που βρέθηκαν ανάμεσα στα είδωλά μου. Τότε που μεγάλωνα ως παίκτης ήξερα ότι έπρεπε να κερδίσω τον Γκάλη και τον Γιαννάκη, κάτι που εκείνη την εποχή ήταν σχεδόν αδύνατον.

Ηταν ένα μεγάλο σχολείο για εμένα και είναι παραδειγματικό δίδαγμα για όλους ο τρόπος που αναπτύχθηκε το ελληνικό μπάσκετ. Τρέφω τεράστιο σεβασμό για αυτή τη διαδικασία. Θυμάμαι πως ξεκίνησε όλο αυτό. Πολύ καλά, πίστεψέ με. Το ένιωσα. Ενιωσα το πάτωμα να τρίζει και να κουνιέται από την ένταση του κόσμου, θυμάμαι τις τρομπέτες, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας να είναι κατάμεστο.

Εχω προσπαθήσει κάποιες φορές αλλά μου είναι εντελώς αδύνατον να περιγράψω τα συναισθήματά μου από το Ευρωμπάσκετ του 1987. Εγώ ήμουν εκεί όμως. Οπως θυμάμαι και όλα τα παιχνίδια  με τον Αρη, τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Δεν είστε πια μαθητές φίλε. Μην το ξαναβάλεις ποτέ αυτό ως γεγονός στο τραπέζι. Εχετε αφήσει τη δική σας κληρονομιά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ”.

 

 

To Top