Ο τηλεοπτικός χάρτης, η ωμή “συμμαχία” ΠΑΟΚ-ΠΑΟ και η επόμενη μέρα…

Στις 31 Αυγούστου οι ΠΑΕ της Super League 1 καλούνται να υπογράψουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος, που ισοδυναμεί με την αποδοχή των όρων διεξαγωγής του και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε αυτό.

To soccerplus.gr αναφέρει σχετικά ότι υπό «κανονικές συνθήκες» θα επρόκειτο για τυπική διαδικασία. Όμως από τη στιγμή που οι μισές ομάδες έχουν θέσει ως προϋπόθεση για την υπογραφή της προκήρυξης την εύρεση τηλεοπτικού συμβολαίου η κατάσταση περιπλέκεται και αυτή τη στιγμή τα πάντα είναι «στον αέρα».

Ας δούμε πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στα τηλεοπτικά.

Η Nova έχει αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Άρης, Ατρόμητος, ΑΕΛ, Aστέρας και ΠΑΣ Γιάννινα. Δηληδή των μισών ομάδων της κατηγορίας.

Χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι οι ΠΑΕ Παναιτωλικός, Λαμία, Ξάνθη, ΟΦΗ και Βόλος, ενώ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έχουν φτιάξει τις δικές τους πλατφόρμες, (σ.σ. βαδίζοντας κυνικά χέρι-χέρι) ενώ έχουν μπει «μπροστάρηδες» στην κίνηση των «επτά».

Πρόσφατα ο Παναθηναϊκός γνωστοποίησε ότι απάντησε αρνητικά στην πρόταση της Nova.

Oι «επτά» σε συνάντηση που είχαν για το θέμα «δεσμεύθηκαν ότι προκειμένου να διασφαλιστούν η βιωσιμότητα των ομάδων και η τήρηση του υγιούς ανταγωνισμού στο πρωτάθλημα, δεν θα εγκρίνουν την προκήρυξη του επόμενου πρωταθλήματος, σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστούν τηλεοπτικά συμβόλαια για το σύνολο των ομάδων της Super League».

Όμως αυτήν τη στιγμή τίποτα στο τηλεοπτικό τοπίο δεν προμηνύει ότι θα βρεθεί λύση για τους «επτά»…

To Top