Ο Τούρκος Γιουνούς Οτσάλ ανέλαβε την Εθνική βόλεϊ Γυναικών

Ο 35χρονος Τούρκος Γιουνούς Οτσάλ, που φέτος οδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του Κυπέλλου, είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής βόλεϊ Γυναικών.

Η ανακοίνωση:

Ο Γιουνούς Οτσάλ (Yunus Ocal) είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών, διαδεχόμενος τον Μαρτσέλο Αμποντάντζα.

Ο 35χρονος τεχνικός (γεννήθηκε στις 02.08.1988) «συστήθηκε» πέρσι το καλοκαίρι στο Eλληνικό Bόλεϊ, καθώς ήταν ο άμεσος συνεργάτης του Μαρτσέλο Αμποντάντζα στην πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος προς την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2023.

Ο Οτσάλ από τις αρχές Νοεμβρίου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ με την οποία πανηγυρίσε την κατάκτηση του Κυπέλλου γυναικών.

Ο Τούρκος τεχνικός από νεαρή ηλικία επέλεξε το δρόμο της προπονητικής καθώς στα 20 του χρόνια (2006) βρέθηκε στο προπονητικό τιμ της Εξατσίμπασι, παραμένοντας στην ομάδα μέχρι το 2018.

Το καλοκαίρι του 2018 «μετακόμισε» στην Χάβα Γιολάρι (Turk Hava Yollar), για να ακολουθήσει την επόμενη χρονιά (2019) κι ο Μαρτσέλο Αμποντάντζα, αλλά από το 2022 ο Γιουνούς Οτσάλ βρίσκεται στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας πλέον και τον ρόλο του ομοσπονδιακού προπονητή στην Εθνική ομάδα γυναικών.

Οι συνεργάτες του Γιουνούς Οτσάλ και το πρόγραμμα της προετοιμασίας της Εθνικής γυναικών θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ και όλη η οικογένεια του Ελληνικού Βόλεϊ εύχεται καλή επιτυχία στον Γιουνούς Οτσάλ και στην Εθνική ομάδα γυναικών.

To Top