Ο Τρινκιέρι δηλώνει θαυμαστής του Γκουαρδιόλα

Η Μπάγερν έχει κάνει εντυπωσιακή εκκίνηση στην EuroLeague, με τέσσερις νίκες σε έξι αγώνες. Υπό την καθοδήγηση του Αντρέα Τρινκιέρι, ο γερμανικός σύλλογος έχει ξαναβρεί την αγωνιστική του λάμψη (μετά από μια απογοητευτική σεζόν) και φαίνεται πως θα διεκδικήσει μια θέση στα playoffs της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο αρχιτέκτονας της Μπάγερν μίλησε στην ιστοσελίδα του συλλόγου για τον προπονητή που θαυμάζει και τον εκρηκτικό χαρακτήρα του, που παρεμπιπτόντως προκάλεσε την αποβολή του από το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης πριν από τρία βράδια.

“Κρύο κεφάλι και ζεστή καρδιά, προσπαθώ να έχω μία μίξη αυτών. Κάποιες φορές χρειάζεσαι περισσότερο το ένα από το άλλο, έτσι συμβαίνει. Αυτό όμως που χαρακτηρίζει έναν καλό προπονητή είναι το συναίσθημα. Τα role models που είχα, ξεχείλιζαν από αυτό το χαρακτηριστικό στοιχείο” ανέφερε αρχικά πριν ερωτηθεί για τους ανθρώπους που θαύμαζε και τον επηρέασαν στην πορεία της καριέρας του.

“Για παράδειγμα, είμαι μεγάλος θαυμαστής του Πεπ Γκουαρδιόλα. Είναι ένας ονειροπόλος που κυνηγάει την τελειότητα κάθε μέρα. Αυτό κάνει κι εγώ, αν και ξέρω πως η τελειότητα είναι μια ουτοπία. Παρόλ’ αυτά, το κυνήγι της σε κάνε καλύτερο, απλά δεν πρέπει να επηρεαστείς αν δεν την φτάσεις ποτέ” εξήγησε με αφορμή τον νυν τεχνικό της Μάντσεστερ Σίτι, που στο παρελθόν πέρασε κι από τον πάγκο της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπάγερν.

Εκτός των άλλων, αναφέρθηκε επίσης στη… μοναξιά του επαγγέλματος του προπονητή, τονίζοντας πως “σε καμία άλλη δουλειά δεν νιώθεις τόσο μόνος όσο ένας προπονητής, μετά από αγώνα. Πέρσι μετά από έναν αγώνα με 20.000 θεατές στο Βελιγράδι, ένιωσα ότι ήμουν ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη. Θα σου πω για παράδειγμα πως νιώθω σαν να περπατάω ξυπόλητος πάνω σε πάγο, για μένα ο διάδρομος εκείνη την ώρα -ανεξαρτήτως του μεγέθους του- μοιάζει σαν να είναι 25 χιλιόμετρα. Εκείνη την στιγμή όλα ξαναπερνούν στο μυαλό μου: το παιχνίδι, οι αποφάσεις που πήρα, τι θα έπρεπε να κάνω καλύτερα, πιο γρήγορα ή τι δεν θα έπρεπε να είχα κάνει. Στο σπίτι είμαι σαν φάντασμα, η οικογένειά μου το ξέρει αυτό. Είμαι κουρασμένος και άδειος, αλλά δεν μπορώ να βρω τον διακόπτη για να κλείσω το μυαλό μου. Δεν μπορώ να κοιμηθώ μέχρι τις 4 ή 5 το πρωί”.

To Top