Ο Τσάμης κέρδισε σε επτά μέρες Άρη και ΠΑΟΚ, αναλύει το αυριανό ματς και αποκαλύπτει: “Ακόμα έχω την αφίσα του Γκάλη στο δωμάτιο μου!”

Ο Κολοσσός κέρδισε Άρη και ΠΑΟΚ διαδοχικά και φαίνεται πως βγήκε από την δύσκολη θέση που ήταν στο τέλος του πρώτου γύρου. Ο παίκτης της ομάδας της Ρόδου, Άγγελος Τσάμης μιλάει στο PRESSARIS για την αυριανή αναμέτρηση στην Πυλαία ως… γνώστης των δύο ομάδων που τις έχει κερδίσει, αλλά αναφέρθηκε και ειδικά στον Άρη και τον Νίκο Γκάλη.

Ο Τσάμης ήταν πέρσι στη Λιμόζ του Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά δεν μπορούσε να έρθει για την τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Γκάλη. Μεγάλωσε με Άρη και Γκάλη – Γιαννάκη ο Τσάμης, όπως είπε… “Περίμενα πέρυσι πως και πώς να έρθω στο Παλέ για αυτό το μεγάλο γεγονός, όμως ένας τραυματισμός με κράτησε πίσω και αναγκαστικά το είδα από την τηλεόραση. Έκλαιγα μαζί με όλους τους όλους. Είχα συγκινηθεί και παράλληλα τα είχα βάλει με την τύχη μου. Δεν μπόρεσα να δω τον Νίκο Γκάλη από κοντά όμως ελπίζω και πιστεύω ότι θα έχω αυτή την ευκαιρία να τον συναντήσω. Έχω ακόμα την αφίσα του στο δωμάτιο μου στην Κάτω Αχαγιά και πραγματικά όλα τα παιδιά της δικής μου γενιάς μεγάλωσαν με εκείνα τα ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ”, είπε ο Τσάμης αρχικά.

Για τον αγώνα του Άρη με τον ΠΑΟΚ τόνισε πως “λόγω έδρας και μόνο θα έδινα ένα πλεονέκτημα στον ΠΑΟΚ. Σημαντικό παράγοντα σε αυτά τα ντέρμπι παίζουν οι Έλληνες, που αντιλαμβάνονται καλύτερα τον παλμό τέτοιων αγώνων. Όσον αφορά τον Άρη θα πρέπει να περιορίσει αρκετά το παιχνίδι του Κούπερ και του Χαραλαμπίδη που αποτελεί σημαντικό παράγοντα στο σκοράρισμα. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να «χτυπήσει» περισσότερο στο πικ εν ρολ και στα βαριά κορμιά των ψηλών του Άρη. Και στις δύο ομάδες καθοριστικό παράγοντα θα παίξουν η άμυνα και τα ριμπάουντ. Όσες λιγότερες δεύτερες επιθέσεις δώσουν στον αντίπαλο τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες της νίκης”.

Ο έμπειρος γκαρντ στάθηκε και στον περιορισμό του Αθηναίου για τον οποίο τόνισε πως “ο Άρης «χτυπάει» μέσα από το πικ εν ρολ και το 80% των επιθέσεων το παίρνει ο Γιάννης Αθηναίου που φέτος κάνει πραγματικά μία εξαιρετική σεζόν και σίγουρα ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός. Σε δεύτερη φάση και τα υπόλοιπα γκαρντ του Άρη όπως ο Μποχωρίδης και ο Μούρτος προσφέρουν σημαντικές λύσεις ενώ όλοι οι παίκτες του κυνηγάνε το επιθετικό ριμπάουντ κάτι που θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός ο ΠΑΟΚ. Και οι δύο ομάδες γνωρίζονται πάρα πολύ καλά. Είναι πολύ σημαντικό να παίζεις στην έδρα σου. Ο κόσμος σου δίνει ώθηση. Βέβαια πολλές φορές αυτό μπορεί να φέρει πίεση και άγχος και να λειτουργήσει αρνητικά. Ο Άρης άλλαξε πρόσφατα προπονητή και αναμένεται να παίξει πιο ελεύθερα. Οι παίκτες του έχουν κερδίσει ήδη μία φορά εκεί πέρα και δεν θα έχουν τόσο πολύ άγχος”.

Καταλήγοντας είπε πως “η άμυνα είναι το κλειδί. Παίξαμε και με τους δύο, ήμασταν πολύ καλά διαβασμένοι και μέσα από την άμυνα πήραμε αυτά τα δύο ματς. Περιορίσαμε τον Κούπερ και τον Χαραλαμπίδη και τους Αθηναίου, Πελεκάνο και καταφέραμε να κάνουμε δύο πολύ καλές νίκες. Κάπως έτσι σκέφτονται και οι δύο προπονητές αυτό το διάστημα που προετοιμάζονται για το αυριανό παιχνίδι. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα παιχνίδι στρατηγικής με σκληρές άμυνες. Πιστεύω πως δύσκολα θα ανοίξει ο ρυθμός. Με γνώμονα την άμυνα έχεις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσεις”.

 

To Top