Ο Τσιτσιπάς κέρδισε Μονφίς και… νεύρα

Ζορίστηκε, χρειάστηκε να «σβήσει» τρία σετ πόιντ του αντιπάλου του, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του τουρνουά της Σαγκάη στη Κίνα.

Ο Έλληνας τενίστας μετά από 2 ώρες και 21 λεπτά, κατάφερε να κερδίσει τον Γκαέλ Μονφίς με 2-1 σετ, σε ένα κλειστό παιχνίδι (7-6, 4-6, 6-4).

Το Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης είχε πολλά νεύρα πάντως κατά την διάρκεια του αγώνα καθώς έκανε αρκετά λάθη στα πρώτα δύο σετ. Ο Γάλλος είχε 11 άσους και είχε τρεις ευκαιρίες να τελειώσει το σετ, όμως ο Στέφανος κατάφερε να πάει το σετ στο τάι μπρέικ και εκεί να το κερδίσει με 7-4.

Στο δεύτερο σετ ο Γάλλος συνέχισε να… σφυροκοπά τον Τσιτσιπά και κάνοντας ένα μπρέικ στο έβδομο γκέιμ ισοφάρισε σε 1-1, οδηγώντας το παιχνίδι σε τρίτο σετ.

Εκεί ως το 3-3 ο Γάλλος ήταν μέσα στον αγώνα, αλλά δέχτηκε το μπρέικ από τον 20χρονο Έλληνα που εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου του. Ο «Tsitsifast» πήγε σε διπλό ματς πόιντ στο σερβίς του Μονφίς, που με ένα διπλό λάθος έδωσε την νίκη και την πρόκριση στον Έλληνα τενίστα.

Πλέον στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Κατσάνοφ, ο οποίος είχε βρεθεί και πέρυσι στον δρόμο του Τσιτσιπά στη Σαγκάη, με τον Στέφανο να κερδίζει με 2-0 σετ.

To Top