Ο Τσιτσιπάς με δυο νίκες προσπερνάει τον Φέντερερ στην κατάταξη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάζεται τουλάχιστον δυο νίκες αυτή την εβδομάδα στο Ρότερνταμ, για να εξασφαλίσει την επιστροφή του στο Top5 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ την ερχόμενη εβδομάδα.

ΟΈλληνας πρωταθλητής, αν καταφέρει και προκριθεί στα προημιτελικά του 500αριου τουρνουά της Ολλανδίας, θα εξασφαλίσει 45 ΑΤΡ πόντους και στην ανανεωμένη παγκόσμια κατάταξη, θα προσπεράσει τον απόντα, Ρότζερ Φέντερερ.

Το βράδυ της Τρίτης, θα ριχτεί στη μάχη του ABN Amro Tournament ο Στέφανος, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Λευκορώσο, Έγκορ Γκερασίμοφ.

Αν τον αποκλείσει, τότε θα χρειάζεται ακόμη μια νίκη, κόντρα σε έναν εκ των Χούμπερτ Χουρκάτζ και Αντριάν Μαναρινό στον 2ο γύρο, για να “κλειδώσει” την άνοδό του στο Νο5 του κόσμου, από την επόμενη Δευτέρα.

Όσον αφορά τον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος με 6.630 ΑΤΡ πόντους αυτή τη στιγμή, κρατάει στα χέρια του το Νο5, με την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, δεν θα έχει να υπερασπιστεί κανέναν ΑΤΡ πόντο μέχρι το τέλος του 2021, οπότε και το πιθανότερο σενάριο, είναι να τον δούμε να επιστρέφει στο Top3.

To Top