Ο Τσουκάνης, η έξοδος και η αίσθηση του αδικημένου…

Ο Στέλιος Τσουκάνης ήρθε στον Άρη ως ένα σπουδαίο ταλέντο. Την αξία του την είχε διακρίνει στην Αναγέννηση Επανωμής ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ (μέσω Γιάννη Μιχαλήτσου), αλλά στο χορτάρι τον έριξε ο Μανουέλ Μασάδο.

Δυόμιση χρόνια ο Στέλιος Τσουκάνης κέρδισε μόνο φίλους στον Άρη. Ανάγκασε όλους τους συμπαίκτες του να τον συμπαθήσουν και συνεχώς να μιλάνε για έναν πολύ καλό συμπαίκτη, εξαιρετικό τεχνίτη κι ένα καταπληκτικό παιδί.

Ποτέ δεν δημιούργησε το παραμικρό και πάντοτε ήταν προσηλωμένος σε ένα και μόνο πράγμα. Στην προπόνησή του.

Από επιτελικός χαφ, έγινε αριστερό μπακ – χαφ, εξτρέμ, μέχρι και εσωτερικός χαφ. Οι συνεχείς αλλαγές θέσης τον αποσυντόνισαν, αλλά ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε. Από βασικός επί Μασάδο, έφτασε να είναι παγκίτης και στη συνέχεια εκτός αποστολής.

Ευκαιρίες πήρε ελάχιστες, όσο κι αν στις προπονήσεις ξεχώριζε. Κατσαβάκης, Πασιαλής – Μπουγιουκλής, Αλκαράθ, Μιχαλήτσος, Παπαδόπουλος, Χατζηνικολάου, Μιλίνκοβιτς και πάλι Παπαδόπουλος δώσανε ελάχιστες ως μηδαμινές φορές το δικαίωμα στον 23χρονο παίκτη να παίξει και να δείξει, τη στιγμή που άλλοι συμπαίκτες του δεν έβγαιναν από την ενδεκάδα κι ας απογοήτευαν συνεχώς.

Κι ας ακουγόταν συχνά πυκνά στις κερκίδες η φράση «γιατί δεν παίζει ο Τσουκάνης, γιατί δεν τον βάζει;» κι όλα αυτά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, που στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη έπαιξε ποδόσφαιρο μέχρι και ο Ασλανίδης και ακολούθως σταμάτησε την καριέρα του για να αφοσιωθεί στο τηλεοπτικό πάνελ της Ελεονόρας Μελέτη!

«Ο πιο αδικημένος ποδοσφαιριστής του Άρη είναι ο Τσουκάνης…», είπε με μεγάλη αποφασιστικότητα σε μια συνέντευξη που μας έδωσε το περασμένο Μάιο ο Σωκράτης Διούδης, κάτι που λίγο πολύ στα αποδυτήρια του Νέου Ρυσίου έχουν παραδεχτεί οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές.

«Είναι πολύ καλός παίκτης. Δύσκολα να ξέρει τέτοια μπάλα άλλος στην ομάδα», είπε κάποια στιγμή ο Νίκος Αγγελούδης αλλά προφανώς την άποψη του αρχηγού του Άρη δεν συμμερίστηκαν οι προπονητές των κίτρινων.

Εντέλει ο Τσουκάνης έμεινε δυόμιση χρόνια στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τον Ιανουάριο του 2014 αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν. Ήδη δρομολογήθηκε να του δοθεί άδεια, ώστε να βρει την νέα του ποδοσφαιρική στέγη.

 

To Top