Ο Τόμας για το παρελθόν, το παρόν και τα όνειρα του: “Μ΄αρέσει ο ρόλος του νικητή…”

Μία… διαφορετική συνέντευξη παραχώρησε ο Τόρεϊ Τόμας που μίλησε στην ιστοσελίδα eurobasket.com για το παρελθόν του αλλά και τα όνειρα που έχει…

Αναλυτικά όσα είπε:

Γιατί αποφάσισες να γίνεις επαγγελματίας παίκτης: «Αποφάσισα να γίνω επαγγελματίας, επειδή ακολουθούσα ένα όνειρο, είχα επιτυχία κατά την διάρκεια των νεότερων χρόνων μου κατά την διάρκεια του πανεπιστημίου κυρίως, και είχα την ευκαιρία να κάνω αυτό το βήμα. Ακολούθησα απλά τα όνειρα μου και δούλεψα σκληρά, ήταν σαν να με διάλεξε το μπάσκετ».

Υπάρχουν πολλοί παίκτες χωρίς δουλειά που παλεύουν. Πόσο δύσκολο είναι να περιμένεις για την ιδανική πρόταση αντί να επιλέξεις την πρώτη πρόταση που θα εμφανιστεί σκεπτόμενος ότι η επόμενη μπορεί να μην έρθει σύντομα: «Είναι πολύ δύσκολο να περιμένεις για τη ιδανική πρόταση και να μην πάρεις την πρώτη που θα έρθει. Το να παίζεις επαγγελματικό μπάσκετ είναι τρομερά δύσκολο και ακόμα πιο δύσκολο είναι να βρεις μια δουλειά στην Ευρώπη. Μπορείς να προταθείς για πολλές δουλειές και να μην υπογράψεις κανένα συμβόλαιο τελικά. Πρέπει  να βεβαιωθείς ότι δεν σε παρασέρνουν σε ψεύτικα συμβόλαια που κυκλοφορούν πολύ τελευταία».

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο παιχνίδι της καριέρας σου μέχρι τώρα: «Θα έλεγα ότι είχα δύο μεγάλα παιχνίδια, το πρώτο ήταν στην Πολωνία το 2011 έπαιζα για το Turow Zgorzelec και παίζαμε στους τελικούς ενάντια στην Prokom. Ήταν το δεύτερο παιχνίδι και χάναμε με 0-1 στη σειρά. Οδήγησα την ομάδα σε μια μεγάλη νίκη με 31 πόντους 8 ασιστ 5 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα. Την επόμενη φορά ήταν στην Ρωσία, έπαιζα στην Σπάρτακ Βλαδιβοστόκ και παίζαμε με την Κίμκι Μόσχας στο  γήπεδο τους και κερδίσαμε. Ήταν η πρώτη φορά που η Σπάρτακ κέρδισε την Κίμκι και είχα 28 πόντους και 2 κλεψίματα και έριξα 14 ελεύθερες βολές για να βοηθήσω στην επισφράγιση μιας τεράστιας νίκης».

Πες μας ποιο είναι το δυνατό σου σημείο και ποιες οι αδυναμίες σου στο παιχνίδι: «Το δυνατό σημείο του παιχνιδιού μου είναι ότι είμαι ηγέτης, και το αδύνατο σημείο μου είναι ότι δεν μπορώ να εκφραστώ καλά, μ΄αρέσει να καθοδηγώ εκ παραδείγματος αλλά επειδή είμαι πόιντ γκαρντ, χρειάζεται να εκφράζομαι σωστά».

Ποιος παίκτης ήταν ο δυσκολότερος σου αντίπαλος: «Στην Ρωσία είχα κάποιες καλές μάχες με τον Πάτρικ Μπέβερλι».

Πες μας για τους καλύτερους συμπαίκτες που είχες ποτέ: «Δεν είχα ποτέ κακούς συμπαίκτες, φέρνω την θετική ενέργεια και την συμπεριφορά νικητή, οπότε αν αυτό δεν μεταφράζεται τότε φαίνεται».

Ποιον προπονητή θέλεις να ευχαριστήσεις επειδή σε έκανε καλύτερο παίκτη: «Τον προπονητή Ραλφ Γουίναρντ . Ήταν ο  προπονητής μου στο πανεπιστήμιο, με έκανε καλύτερο παίκτη και καλύτερο άνθρωπο».

Προτιμάς να παίζεις ρόλους σε μια μεγάλη ομάδα ή να είσαι ο σταρ σε μια μικρότερη: «Να έχω ρόλο σε μια μεγάλη ομάδα επειδή με ενδιαφέρει να κερδίζω, μ’αρέσει ο ρόλος του να είμαι νικητής και να αγωνίζομαι για το  πρωτάθλημα».

Ποιο είναι το αγαπημένο σου παπούτσι μπάσκετ που φοράς τώρα: «Το αγαπημένο μου παπούτσι είναι Grand Hill Fila. Είναι η χρονιά που η ομάδα μου winbrook pride wildcats κέρδισε το εθνικό πρωτάθλημα στο Green Bay Wisconsin. Φοράω το Kobe 9 που έχουνε καλό κραδασμό και καλές εσωτερικές σόλες».

Και τέλος αναφέρθηκε για τα σχέδια που έχει για το μέλλον: «Θέλω να έχω την ευκαιρία να παίξω σε μια σημαντική ομάδα, και επίσης να κερδίσω ένα πρωτάθλημα. Θέλω να συνεχίσω να παίζω και να δω τον κόσμο».

To Top