Ο Τόρες ανάγκασε την Ιταλία σε ήττα μετά από 37 αγώνες (videos)

Μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Ισπανία απέναντι στην Ιταλία με 2-1, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Nations League και παίρνοντας… ρεβάνς για τον αποκλεισμό από το Euro.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη «ρόχα» ο Φεράν Τόρες, που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του χάρη σε ασίστ του Ογιαρθάμπαλ, με την αποβολή του Μπονούτσι στο 42’ να παίζει και αυτή τον ρόλο της. Εκτός της ήττας, οι πρωταθλητές Ευρώπης είδαν την εστία τους να παραβιάζεται δύο φορές για πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο του 2018.

Στο 17’ το σκορ άνοιξε όταν ο μεσοεπιθετικός της Σοσιεδάδ έβγαλε σέντρα, Μπονούτσι – Μπαστόνι δεν ήταν πουθενά και ο Φεράν Τόρες με πλασέ στην κίνηση έκανε το 0-1. Δυστυχώς για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, δεν κατάφερε να κρατήσει το 0-1 σε βάρος της ούτε μέχρι το ημίχρονο, καθώς στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους είχε deja-vu, με τον Ογιαρθάμπαλ να κάνει τη σέντρα από αριστερά και τον Φεράν Τόρες να τελειώνει τη φάση, αυτή τη φορά με κεφαλιά (0-2). Η εικόνα ήταν η ίδια μέχρι το φινάλε, ο Ντοναρούμα στο 78’ έβαλε μεγάλο stop στον Μάρλος Αλόνσο που ήταν μόνος του και στο 83’ η Ιταλία μείωσε όταν ο Κιέζα έφυγε στην κόντρα μετά από κόρνερ των Ισπανών και έδωσε σε κενό τέρμα στον Λορέντζο Πελεγκρίνι, που διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Η Ιταλία είχε να χάσει εδώ και 37 αγώνες ώσπου έφτασε να γίνει αυτό από την ομάδα του Λουίς Ενρίκε.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Μπαστόνι, Εμερσον, Ζορζίνιο (64’ Λορέντζο Πελεγκρίνι), Μπαρέλα (72’ Καλάμπρια), Βεράτι (58’ Λοκατέλι), Μπερναρντέσκι (46’ Κιελίνι), Ινσίνιε (58’ Μόις Κιν), Κιέζα.

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Ουνάι Σιμον, Μάρκος Αλόνσο, Πάου Τόρες, Λαπόρτ, Αθπιλικουέτα, Μπουσκέτς, Κόκε (75’ Μίκελ Μερίνο), Γκάβι (84’ Σέρτζι Ρομπέρτο), Φεράν Τόρες (49’ Γιέρεμι Πίνο), Ογιαρθάμπαλ, Σαράμπια (75’ Μπράιαν Χιλ).

To Top