Ο Τύπος της Βραζιλίας για τον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας

«Τέλος του ονείρου», «Η Βραζιλία κλαίει», «μοιραίο λάθος»: ο αποκλεισμός της Εθνικής Βραζιλίας από την Κροατία στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 μονοπωλεί τους τίτλους των μεγαλύτερων ΜΜΕ της χώρας.

Ο ιστότοπος GloboEsporte κάνει λόγο για «Τέλος του ονείρου του έκτου», μια νύξη για τον έκτο τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή που λείπει από την Εθνική ομάδα εδώ και 20 χρόνια.

«Από τότε που κέρδισε το πέμπτο της τρόπαιο, το 2002, η Σελεσάο αποκλείεται κάθε φορά που αντιμετωπίζει μια ευρωπαϊκή ομάδα», υπογραμμίζει η ιστοσελίδα.

Πριν την απογοήτευση στο Κατάρ από τους Κροάτες, η Βραζιλία είχε ήδη χάσει στους προημιτελικούς από τη Γαλλία (0-1) το 2006, την Ολλανδία (1-2) το 2010 και το Βέλγιο (1-2) το 2018, ενώ το 2014, που έπαιξε εντός έδρας, ταπεινώθηκε με 7-1 από τη Γερμανία στα ημιτελικά, αφού είχε νικήσει την Κολομβία στον προηγούμενο γύρο.

Το ειδησεογραφικό site UOL έκανε την πρώτη του σελίδα με μια φωτογραφία του Νεϊμάρ, ο οποίος είχε ανοίξει το σκορ στην παράταση, ξεσπώντας σε κλάματα, με τίτλο: «Η Βραζιλία κλαίει».

Οι περισσότεροι σχολιαστές ήταν πολύ επικριτικοί με τον προπονητή Τίτε, ο οποίος βρίσκεται στη θέση του ομοσπονδιακού εκλέκτορα από το 2016 και ο οποίος είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα άφηνε τη θέση του, αρκετούς μήνες πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Αυτή τη φορά, ο Νεϊμάρ ήταν ο λιγότερο ένοχος από όλους. Τα κρίσιμα λάθη έγιναν από τον Τίτε», αναφέρει ο ιστότοπος R7. Η καθημερινή Estado de S. Paulo επεσήμανε τα «επτά λάθη του Τίτε», κατηγορώντας τον ότι «σχεδόν δεν άλλαξε τίποτα» από τον αποκλεισμό από τους Βέλγους στη Ρωσία, το 2018.

«Ο Νεϊμάρ είναι ο καλύτερος εκτελεστής πέναλτι της Σελεσάο. Γιατί δεν ήταν ο πρώτος που σούταρε;», αναρωτιέται συγκεκριμένα η εφημερίδα.

To Top