Ο υιός Γουίλτζερ έτοιμος για το πρωτάθλημα με το Κεντάκι! (photogallery + video)

Όσοι φίλαθλοι του Άρη παρακολουθούν κολεγιακό μπάσκετ, σήμερα υποστηρίζουν στον τελικό του NCAA το Κεντάκι για έναν και μόνο λόγο. Στις “Αγριόγατες” παίζει ο Κάιλ Γουίλτζερ, γιος του πρώην παίκτη του Άρη! Ο Κάιλ είναι 20 ετών, πρωτοετής και ανερχόμενο ταλέντο στο αμερικανικό μπάσκετ.

Στον ημιτελικό με το Λούιβιλ, ο Τζον Καλιπάρι, τεχνικός του Κεντάκι χρησιμοποίησε τον Κάιλ Γουίλτζερ για επτά λεπτά. Μέσα σε αυτό το διάστημα ο 20χρονος, με ύψος 2,06μ. φόργουορντ σημείωσε 5 πόντους με ένα τρίποντο και ένα κάρφωμα. Ο Γκρεγκ είναι παρών στο φάιναλ φορ που γίνεται στη Νέα Ορλεάνη και συμπαραστέκεται στον γιο του.

Σήμερα τα ξημερώματα παίζουν το Κεντάκι με το Κάνσας στον τελικό του κολεγιακού πρωταθλήματος, παρουσία περισσότερων από 73.000 φιλάθλων στο Μερσέντες Σουπερντόουμ της Νέας Ορλεάνης.

Ο Κάιλ Γουίλτζερ στην πρώτη του χρονιά στο Κεντάκι είχε 12 λεπτά συμμετοχής και 5 πόντους μέσο όρο. Είναι τελείως διαφορετικός παίκτης από τον πατέρα του. Παίζει εξαιρετικά και τις δύο θέσεις των φόργουορντ, έχει καλό περιφερειακό σουτ και είναι από τους παίκτες που σίγουρα την επόμενη ή την μεθεπόμενη χρονιά θα γίνουν ντραφτ στο ΝΒΑ.

Ο μπαμπάς Γουίλτζερ δεν αγωνίστηκε ποτέ στο ΝΒΑ. Έκανε σπουδαία καριέρα στην Ευρώπη για 12 χρόνια, αγωνιζόμενος την διετία 1987-89 στον Άρη, με τον οποίο συμμετείχε σε δύο φάιναλ φορ, ενώ έχει παίξει και στη Μπαρτσελόνα, με την οποία κατέκτησε το κύπελλο Κυπελλούχων το 1986.

Δείτε φωτογραφίες της οικογένειας Γουίλτζερ:

{gallery}siridis/wiltjer{/gallery}

Δείτε στιγμιότυπα από τις καλύτερες στιγμές του Κάιλ Γουίλτζερ:

{youtube}unX5s-1e4WE|640|360|1{/youtube}

To Top