ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Φάρος δήλωσε αδυναμία για την Α1, στη θέση του ο Προμηθέας Πατρών – Πώς εξηγούν την απόφαση

Οι άνθρωποι του Φάρου πήραν την απόφαση να μην αγωνιστεί η ομάδα του Κερατσινίου στην Α1 και την θέση της πήρε ο Προμηθέας Πατρών. Το a-sports.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του συλλόγου, Βαγγέλη Τσάπα, ο οποίος μας μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν να κρατήσει την ομάδα στην Α2 κατηγορία μπάσκετ.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ, τόνισε ότι δεν είχε στο πλευρό του, τους σωστούς ανθρώπους για να τρέξουν τον Φάρο και αναγκαζόταν να αφήνει πίσω τις δουλειές του, αλλά και την οικογένεια του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πιθανότητα να παίξει κάποια στιγμή ο Φάρος στην Α1, αλλά και τις στιγμές που έζησε μαζί του, την φετινή σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Τσάπα στο a-sports.gr:

-Αρχικά, θα ήθελα να μου πείτε για την απόφαση σας να παραμείνει η ομάδα στην Α1…

«Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, αλλά στο μυαλό μου είχε ωριμάσει εδώ και λίγο καιρό. Δεν ήμασταν οργανωμένοι όπως έπρεπε και αναγκαζόμουν να χρησιμοποιώ τον χρόνο μου εκεί και όχι στην δουλειά μου ή την οικογένεια μου. Η Α1 έχει πάρα πολλές υποχρεώσεις και αυτό το καταλάβαμε από όταν πήραμε την άνοδο και έπρεπε να τρέχουμε σχεδόν όλη μέρα μόνο με τα της ομάδας. Δυστυχώς ατυχήσαμε στους συνεργάτες και δεν μας βοήθησαν όσο περιμέναμε. Μόνος μου δεν θα μπορούσα να αναλάβω την ευθύνη να τρέχω την ομάδα»

-Είχατε κάνει όμως μεγάλη προσπάθεια για να φτάσετε ως εδώ και σίγουρα δεν ήταν εύκολο να μην αγωνιστείτε στην Α1…

«Θεωρώ ότι εμείς ξεκινήσαμε διαφορετικά. Με ένα ερασιτεχνικό στιλ ομάδας, σαν μια παρέα και με παίκτες που ήταν όλοι φίλοι. Δεν μπορούσε να διατηρηθεί αυτό το μοντέλο. Εμείς κρατήσαμε το παλιό μας στιλ. Επιτυχίες σαν τις φετινές, μπορεί να έρθουν και πάλι, αν και είναι δύσκολο να ζήσουμε ξανά όσα έγιναν φέτος. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ζήσει η ομάδα. Δεν νομίζω ότι έτσι όπως θέλουμε την ομάδα, θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να διατηρηθεί στην Α1. Αν μπουν στον σύλλογο, κάποιοι άνθρωποι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, τότε μπορεί να είναι διαφορετικά τα πράγματα στο μέλλον. Δουλεύαμε εντελώς ερασιτεχνικά, αλλά ήμασταν σωστοί προς όλους στην ομάδα, πληρώνοντας ακόμη και το πριμ ανόδου στην Α1. Αυτή είναι μια ρεαλιστική αποτίμηση της κατάστασης, με τον προπονητή μας, Ανδρέα Πολέμη και μένα να τρέχουμε μόνοι μας για την ομάδα εις βάρος των εργασιών μας. Για να τα καταφέρουμε θα έπρεπε να αποκτήσουμε ένα σωρό μισθοφόρους για να μας βοηθήσουν και δεν το θέλαμε».

-Αν έρθει και την φετινή σεζόν μια άνοδος, αυτή την φορά θα παίξετε στην Α1;

«Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πάρα πολλοί άνθρωποι που ήθελαν να βοηθήσουν οικονομικά, αλλά και με την παρουσία τους, τον σύλλογο. Η ομάδα θα κάνει την προσπάθεια της και αν μας βοηθήσουν, μπορεί να έχουμε φτιάξει αυτό που της λείπει σήμερα. Αν μπουν στον Φάρο, τότε μπορεί να είναι διαφορετικά τα πράγματα και να καταφέρουμε να αγωνιστούμε στην Α1. Μόνος μου δεν την τρέχω την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία. Εγώ τρέχοντας όλο αυτό το διάστημα για την ομάδα, δεν προλάβαινα να δω ούτε την οικογένεια μου και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

To Top