ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Φέτφα του… χάρισε τον βαθμό (2-2) και τον γλίτωσε από τα χειρότερα!

Ο Άρης βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, είχε σε φοβερή μέρα τον Γιάννη Φετφατζίδη που ισοφάρισε στο τελικό 2-2 στις καθυστερήσεις, ενώ δημιούργησε και το πρώτο γκολ. Έχασε την ευκαιρία ο Άρης να “σκαρφαλώσει” στον βαθμολογικό πίνακα, παρότι έμεινε αήττητος για 7ο σερί ματς. Μπορούσαν το “διπλό” οι παίκτες του Μίχαελ Ένινγκ, από δύο αμυντικές αδράνειες τα γκολ του Ατρόμητου.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Σε σχηματισμό 4-3-3 ο Σάββας Παντελίδης χρησιμοποίησε τον Μέγερι κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ τον Γκάλο, αριστερό τον Ταλόσα, στόπερ τους Γούτα και Ρισβάνη, τον Μπαένα αμυντικό χαφ. Εσωτερικούς μέσους τον Ανδρούτσος και τον Χαρίση, αριστερά τον Ενσικουλού, δεξιά τον Μανούσο και στην κορυφή της επίθεσης τον Βέλλιο.

Από την άλλη ο Μίχαελ Ένινγκ πάντα με 4-2-3-1. Στο τέρμα ο Έμαν, δεξιά ο Σάσα, αριστερά ο Κόρχουτ, με τους Βέλεθ και Ροζ στο κέντρο της άμυνας. Στα χαφ οι Μπα και Ματίγια, με τον Λάρσον κορυφή και τους Γκάμα, Ντιγκινί και Φετφατζίδη πίσω του. Μοναδική αλλαγή συγκριτικά με τον προηγούμενο αγώνα κόντρα στην Λαμία, ο Έμαν στο τέρμα αντί του Τσιλιγγίρη που έμεινε εκτός αποστολής. Απρόοπτο για τον Άρη στο ζέσταμα, καθώς ο Κόρχουτ ένιωσε ενοχλήσεις στη γάμπα και έμεινε εκτός αγώνα.

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΜΟΝΟΣ Ο ΦΕΤΦΑ…

Άνευρος επιθετικά στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου ο Άρης και με θέματα αμυντικά στις στημένες φάσεις οι κιτρινόμαυροι έδωσαν την δυνατότητα στον Ατρόμητο να φτάσει πρώτος στο γκολ. Μέχρι το 16΄, καμία από τις δύο ομάδες δεν απείλησε την άλλη. Τα ηνία τα πήρε ο γηπεδούχος, που στο 19΄είχε την πρώτη του ευκαιρία με την προβολή του Βέλλιου, να καταλήγει ελάχιστα έξω από την εστία του Άρη.

Ένα απευθείας χτύπημα φάουλ του Ματίγια στο 22΄από πλάγια θέση, που μπλόκαρε ο Μέγιερι ήταν η πρώτη ολοκληρωμένη επιθετική προσπάθεια του Άρη. Στο 23΄, ο Ντιγκινί πρόλαβε την τελευταία στιγμή στην άμυνα της ομάδας του τον Ρισβάνη, όμως από το κόρνερ που παραχώρησε έγινε το 1-0 στο 24΄. Ο Βέλλιος, πεσμένος με γυριστό, την έστειλε στα δίχτυα του Έμαν, που έμεινε… άγαλμα, να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας προς το βάθος της εστίας του.

ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ, ΠΗΡΕ ΜΕΤΡΑ, ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ!

Μετά το 33ο λεπτό, ο Άρης άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, να πιέζει τον Ατρόμητο, με κύριο εκφραστή των επιθέσεών του, τον κορυφαίο του στο πρώτο ημίχρονο, Γιάννη Φετφατζίδη.

Σάσα και Γκάμα στο 33΄δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τον Μέγιερι, ο Φετφατζίδης με φοβερές ενέργειες κέρδιζε κόρνερ, τα οποία όμως περνούσαν ανεκμετάλλευτα. Στο 42΄ ο διεθνής εξτρέμ προσπάθησε να σουτάρει, αλλά η μπάλα παρά την καλή της τροχιά προς την εστία βρήκε στα σώματα των παικτών του Ατρόμητου, όπως και το σουτ του Γκάμα, ένα λεπτό μετά.

Εν τέλει η ισοφάριση ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Φετφατζίδη να δίνει υπέροχα με τακουνάκι μέσα από την μεγάλη περιοχή στον Γκάμα, που με το αριστερό την έστειλε στην αριστερή γωνία της εστίας του Μέγιερι για το 1-1!

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ, ΑΛΛΑ…

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άρη να είναι πολύ καλύτερος από τον Ατρόμητο και να προσπαθεί να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Μπορεί να έχασε τον Ντιγκινί λόγω ενοχλήσεων, αλλά ο Μαντσίνι έδωσε σημαντικές βοήθειες και στη μεσαία γραμμή, με τον Άρη να παίρνει τον έλεγχο.

Παρά τις προσπάθειες των παικτών του Άρη, ο Ατρόμητος είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο και μετά από αυτή, πήρε και τα ηνία. Ο Ουγγράϊ στο 67΄αστόχησε μπροστά από τον Έμαν, με την μπάλα να βρίσκει και λίγο το οριζόντιο δοκάρι! Ευκαιρία και στο 70΄, με τον Βέλλιο να μην προλαβαίνει, σέντρα σουτ από τον Μανούσο

Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη στο 79΄! Έπαιξαν το ένα-δύο, Φέτφα και Μαντσίνι, πλασέ του τελευταίου, λίγο άουτ στην καλύτερη στιγμή του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο.

ΤΟΝ… ΓΛΙΤΩΣΕ Ο ΦΕΤΦΑ!

Στο 83΄, ένα τραγικό λάθος της άμυνας του Άρη, αρχικά από τον Ματίγια κι έπειτα από τον Μπα, έδωσαν την δυνατότητα στον Ατρόμητο να πάρει και πάλι το προβάδισμα, καθώς κέρδισε πέναλτι. Ο Μανούσος στο 87΄, έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας του Έμαν και διαμόρφωσε το 2-1.

Ο Άρης κυνήγησε την ισοφάριση και με τον κορυφαίο του αγώνα Φετφατζίδη το πέτυχε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων! Ο διεθνής εξτρέμ ξεκίνησε τη φάση μόνος του, πήρε ξανά την μπάλα, έκανε την κούρσα και με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ, πέτυχε το 2-2!

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Σάσα με γυριστό σουτ έφερε την μπάλα προς την εστία, ανήμπορος ο Μέγιερι, είδε τον Ρισβάνη να γλιτώνει τον Ατρόμητο πάνω στην γραμμή!

Το 2-2 έμεινε εν τέλει μέχρι το τέλος του αγώνα, με τον Άρη να φτάνει τους 18 βαθμούς και να παραμείνει εκτός 6άδας στον βαθμολογικό πίνακα.

Ατρόμητος (Σ. Παντελίδης): Μέγερι, Γούτας, Χαρίσης, Γκάλο, Ανδρούτσος (77΄Γιακουμάκης), Μπαένα (62΄Μάντσον), Ν΄Σικουλού (55΄Ουγγράϊ), Μανούσος, Ταλόσα, Βέλλιος, Ρισβάνης

Άρης (Μ. Ένινγκ): Έμαν, Σάσα, Βέλεθ, Ροζ, Σούντγκρεν, Μπα (90΄Μαρτίνες), Ματίγια, Φετφατζίδης, Γκάμα (81΄Τόνσο), Νιτγκινί (46΄ λ.τρ. Μαντσίνι), Λάρσον

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Κώστας Τριανταφύλλου (Αρκαδίας) – Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας)

VAR: Τάσος Παπαπέτρου, Ιορδάνης Απτόσογλου (ΑVAR)

40ς: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)

 

 

 

 

 

 

 

 

To Top