Ο Φερέιρα πρόλαβε να ειρωνευτεί τον Γάλλο διαιτητή!

Ο Αμπέλ Φερέιρα έκανε περισσότερο απολογισμό της χρονιάς και δεν περιορίστηκε στη σημερινή ισοπαλία με τον Άρη, αλλά… πρόλαβε να ειρωνευτεί τον Γάλλο διαιτητή!

Οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ στο PAOK TV:

Ερωτηθείς γιατί δεν κέρδισε ο ΠΑΟΚ: «Δεν κερδίσαμε γιατί δεν μπορέσαμε να βάλουμε την μπάλα στα δίχτυα του αντιπάλου, παρόλα που είχαμε πολλές ευκαιρίες. Τα πλέι οφ δείξανε πράγματα, για παράδειγμα, η άμυνα μας έχει βελτιωθεί, στα τελευταία τέσσερα ματς δεν δεχτήκαμε γκολ. Στο επιθετικό κομμάτι, ήμασταν καλά στο 1ο και 2ο τρίτο του γηπέδου και στο 3ο, μπλοκάραμε λίγο και επειδή μιλάμε για ματς των πλέι οφ, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τώρα μας περιμένει ένα ακόμα πιο υψηλό επίπεδο, όπου θα πρέπει να κρατήσουμε ανέπαφη την εστία και επιθετικά να εκμεταλλευτούμε τις φάσεις που θα έχουμε. Οπότε, σίγουρα είναι σημαντικό να είσαι αποτελεσματικός, να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες, αυτό σήμερα δεν το κάναμε και δυστυχώς γιατί ένα γκολ στην έναρξη του αγώνα θα είχε ανοίξει το ματς. Δυστυχώς στο τέλος αυτό που μετράει είναι η ισοπαλία και για εμάς είναι μεγάλο κρίμα αυτό γιατί θέλαμε να κλείσουμε τη σεζόν με νίκη, ώστε να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας γιατί ξέρουμε ότι είναι ένα τοπικό ντέρμπι».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα είχε τέσσερα ματς που έμεινε στο μηδέν: «Ο Τζόλης μας ξεμπλόκαρε όντως στο ματς με τον ΟΦΗ. Το σοβαρότερο πρόβλημα δεν είναι στο να φτάνουμε στην αντίπαλη εστία, αλλά στο να μετουσιώνουμε τις ευκαιρίες που έχουμε. Υπάρχουν ευκαιρίες αρκετές που δημιουργούμε. Για παράδειγμα, όταν θα κάνω την ανάλυση, έβλεπα ότι η ομάδα δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία, τότε θα έλεγα ναι ότι κάτι δεν πάει καλά και θα έπρεπε να το δούμε από την αρχή. Νομίζω ότι σήμερα είχαμε πολλές ευκαιρίες, δεν καταφέραμε να σκοράρουμε και είναι ένα σημάδι γιατί έρχονται δύσκολα παιχνίδια και έχουμε λίγο χρόνο. Τελειώνοντας με την μικρή ανάλυση στα πλέι οφ, είχαμε από τις καλύτερες άμυνες, επιθετικά θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κάτι παραπάνω και θα πρέπει να βελτιωθούμε. Σίγουρα τα ματς των πλέι οφ ήταν πιο ανταγωνιστικά σε σχέση με όλο το πρωτάθλημα».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα και στο επιθετικό κομμάτι: «Όχι δεν θεωρώ ότι το ένα επηρεάζει το άλλο. Σήμερα δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες; Σε κάθε περίπτωση δεν θέλω να ψάξω σε δικαιολογίες, η εικόνα που δόθηκε στα πλέι οφ ήταν ξεκάθαρη για όλους σε όλους τους τομείς, είχαμε πολλά προβλήματα φέτος, ευτυχώς που τελείωσε η σεζόν, οπότε παρά τις δυσκολίες με τραυματισμούς και αναπάντεχα προβλήματα, με τους βαθμούς που αφαιρέθηκαν, η ομάδα είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με την αρχή της σεζόν, για εμάς είναι κέρδος ότι τελειώσαμε τα πλέι οφ και κερδίσαμε δυο παίκτες (σ.σ. Τζόλης – Μιχαηλίδης). Τώρα η ομάδα θα πρέπει να ενισχυθεί γιατί έχουμε δύσκολα ματς μπροστά μας και δεν υπάρχει χρόνος».

Για το ματς κόντρα στον Βόλο, όταν βγήκε η απόφαση για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη όταν το ματς ήταν σε εξέλιξη και αν αυτό επηρέασε την απόδοση των παικτών: «Ποιο ήταν το αποτέλεσμα όταν πήραμε τους 7 βαθμούς πίσω; Νίκη επί του Ολυμπιακού. Εγώ αυτό που έχω να πω, είναι ότι ποτέ δεν θα μπορέσουν να μας δώσουν πίσω όσα μας πήραν εκείνη την ημέρα, δεν είναι οι βαθμοί, είναι πολλά περισσότερα. Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Αυτό που δεν μπορούμε να ξεφύγουμε, είναι ότι πρέπει να δουλέψουμε καλύτερα και σε λιγότερο πλέον χρόνο».

Για την αξιοποίηση των νεαρών παικτών και αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να εμπιστευτεί μερικούς από την Κ19 και συγχρόνως να κάνει πρωταθλητισμό: «Αυτό που έχω εγώ να πω είναι ότι η ποιότητα δεν έχει ηλικία, τώρα οι νεαροί παίκτες που είναι στην ομάδα θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες. Σίγουρα μας έφεραν στην ομάδα μεγάλη ένταση και ενέργεια, είναι παίκτες που έχουν… πείνα και φιλοδοξία, να ωριμάσουν και να κάνουν ακόμα καλύτερα πράγματα, αλλά εννοείται ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται να έχει παίκτες έμπειρους για να στηρίξουν όλο αυτό το εγχείρημα. Αν έχεις δίπλα στον Μιχαηλίδη τον Βαρέλα, τότε σίγουρα θα πάρει πράγματα. Εμείς χρειαζόμαστε και το θράσος από τους νέους παίκτες, ενώ οι υπόλοιποι είναι αυτοί που μας βοηθάνε με την εμπειρία και την ποιότητα τους. Ο ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένος να κυνηγάει πάντα τη νίκη. Εμείς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα για το τώρα και το μέλλον και σίγουρα αυτό χρειάζεται χρόνο. Φυσικά τώρα δεν έχουμε γιατί μπροστά μας έχουμε σημαντικό παιχνίδι».

Για την επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ και αν έχει συζητήσει με την διοίκηση για την επόμενη σεζόν: «Είχαμε μια συζήτηση με τον τεχνικό διευθυντή, η ομάδα ξέρει που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ ενίσχυση. Μέσα μας έχουμε συζητήσει και έχουμε καταλήξει. Η διαδικασία που ακολούθησα τώρα, δεν ήταν διαφορετική από τότε που είχα έρθει στην Μπράγκα».

Για το αν τον ικανοποιεί η 2η θέση με βάση όλα όσα έγιναν την φετινή σεζόν: «Όχι! Για εμένα, όχι! Εγώ ήρθα εδώ για να κερδίσω. Δεν άφησα την οικογένεια μου πίσω για να έρθω να περνάω τον χρόνο μου, κάτι που μου φάνηκε πως έκανε ο ρέφερι σήμερα. Εγώ ήρθα για να κερδίσω, ξέρω που θέλω να φτάσω και ξέρω την δυναμική που έχει αυτός ο σύλλογος. Όποιος φοράει αυτό το έμβλημα, πρέπει να σκέφτεται μόνο τη νίκη. Γιατί για παράδειγμα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν ήρθα, ο ΠΑΟΚ είχε διπλασία πρόταση για εμένα και δεν ήθελα να φύγω, γιατί πίστευα και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε καλά πράγματα. Το ίδιο συνέβη τον Ιανουάριο και μαζί με τον κ. Σαββίδη είπαμε όχι, θα μείνω εδώ για να κερδίσουμε τίτλους. Πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά για να πετύχουμε αυτό που δεν πέτυχε ο ΠΑΟΚ (σ.σ. για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ)».

Τι χαρακτηριστικά θεωρεί ότι λείπουν από το ρόστερ του ΠΑΟΚ: «Δεν χρειαζόμαστε πάρα πολλά, χρειαζόμαστε καλά, δηλαδή παίκτες που θα προσθέσουν ποιότητα, αλλιώς να πάμε στον… πόλεμο με αυτούς. Για παράδειγμα στη θέση των στόπερ, πάντα όταν υπάρχει πίεση όλοι γινόμαστε καλύτεροι. Δεν ξέρω αν είδατε ότι όλα τα στόπερ μας σε γενικές γραμμές είχαν καλή απόδοση. Γιατί εκτός από την ποιότητα που έχουν, ξέρουν ότι αν δεν τα δώσουν όλα στην προπόνηση, θα χάσουν την θέση τους. Για εμένα τα στόπερ μας δουλεύουν και παίζουν πολύ καλά. Εμείς χρειαζόμαστε όλη αυτή την εσωτερική ανταγωνιστικότητα σε όλες τις θέσεις. Η ομάδα πάει σε παιχνίδια πολύ υψηλού επιπέδου».

Τέλος, σημείωσε: «Δεν είμαι εδώ για να περάσω τον χρόνο μου, είμαι εδώ για να κερδίσω, αλλιώς να μείνω στην Πορτογαλία με την οικογένεια μου. Βγάζω αυτό το παράπονο γιατί μου λείπει η οικογένεια μου και είναι λογικό να είμαι πιο συναισθηματικός γιατί με τον κορωνοϊό, η σεζόν ήταν πιο δύσκολη για όλους. Οπότε ήταν δύσκολο για τις ομάδες, για την Κυβέρνηση, για όλους, το να είσαι μόνος σπίτι για 1,5 μήνα δεν είναι εύκολο. Για να τελειώσω με θετική νότα, μου άρεσε να βλέπω τους παίκτες, την εξέλιξη τους και πόσο βοήθησαν την ομάδα».

To Top