Ο φετινός Άρης θα είναι μια απολύτως ορθολογική ομάδα

Δείγμα γραφής του Άρη με τα μάτια μου δεν έχω. Μιλώντας όμως με ανθρώπους που είδαν τον Άρη και στα τέσσερα φιλικά παιχνίδια στη Βουλγαρία η πρώτη εντύπωση είναι θετική. Η ομάδα συνεχώς βελτιώνεται και αυτό φάνηκε και από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Είναι μια ομάδα ορθολογικά φτιαγμένη. Έχει παίκτες που έχουν θέσεις και δεν είναι λίγο γκαρντ, λίγο πλέι μέικερ, λίγο σέντερ, λίγο κάτι άλλο… Έχει παίκτες που έχουν ταλέντο, έκρηξη μέσα στο παιχνίδι τους, θράσος, δυνατότητες. Έχει παίκτες που είναι έμπειροι, μπαρουτοκαπνισμένοι, που ξέρουν τις… κακοτοπιές, που ξέρουν πότε πρέπει να φορμαριστούν. Είναι ομάδα που θα παίξει πολύ πικ εν ρολ (κυρίως λόγω της παρουσίας του Δημήτρη Παπαδόπουλου), είναι ομάδα που θα βασιστεί στις συνεργασίες των ψηλών της, έχει παίκτες με καλό περιφερειακό σουτ, έχει παίκτες με παιχνίδι μέσα στο καλάθι…

Και αρνητικά υπάρχουν. Η απειρία των Αμερικανών και η δυσκολία τους να προσαρμοστούν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, το ότι οι έμπειροι είναι και μεγάλοι σε ηλικία (κι ας… θυμώσει ο αρχηγός – σε όλα του – Αντώνης Ασημακόπουλος), ότι ακόμα υπάρχουν προβλήματα στην ατομική και ομαδική άμυνα, ότι ακόμα χρειάζεται δουλειά στους “αυτοματισμούς” στα πικ εν ρολ. Είναι πράγματα που διορθώνονται. Αν έρθει και ο Πελεκάνος ο Άρης θα είναι μια πλήρης ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα και μπορεί να διεκδικήσει την τρίτη θέση, αν εκμεταλλευτεί και το γεγονός ότι θα έχει έναν αγώνα τη βδομάδα φέτος αφού δεν υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Όλα αυτά με την απαραίτητη προϋπόθεση να αποκτήσουν οι Αμερικανοί δικαίωμα συμμετοχής και να εκδώσει η ΕΟΚ δελτία. Υπάρχει ακόμα χρόνος (λίγος, αλλά υπάρχει) για να επιτευχθεί συμφωνία με τον Γάιο Σκορδίλη και να αρθεί το απαγορευτικό μεταγραφών από την FIBA.

ΥΓ: Συμπληρώνει σήμερα έναν χρόνο λειτουργίας το PRESSARIS! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι στηρίζουν την προσπάθεια και κυρίως σε όλους όσοι ασκούν κριτική με καλή προαίρεση. Στην πράξη αποδεικνύεται ότι αυτή η κρική λαμβάνεται υπ’ όψιν. Aν σήμερα υπάρχει το PRESSARIS υπάρχει για δύο λόγους, απόλυτα ισοβαρείς και απόλυτα “δεμένους” ο ένας με τον άλλον. Η… κατάθεση ψυχής από τους συντελεστές σε αυτό που αποφάσισαν να κάνουν, με… χιλιάδες ώρες εργασίας και η δική σας στήριξη και προτίμηση. Αν δεν υπήρχε δουλειά από μας, δεν θα υπήρχε σάιτ, δεν θα υπήρχε στήριξη. Αν δεν υπήρχε στήριξη από σας, δεν θα υπήρχε διάθεση για κατάθεση ψυχής, δεν θα υπήρχε σάιτ. Να είστε καλά, προχωράμε!

 

 

 

To Top