Ο Φλιώνης λάμπει στην Εθνική Παίδων, αλλά κρατάει χαμηλά τη… μπάλα!

Ο Δημήτρης Φλιώνης έλαμψε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων στην Ουκρανία, οδηγώντας σε νίκη την Εθνική επί της Ρωσίας, όμως κρατάει χαμηλούς τόνους, γιατί ακόμα είναι αρχή του τουρνουά.

Ο γκαρντ του Άρη μιλώντας μετά τη νίκη επί των Ρώσων με σκορ 68-60 στο επίσημο σάιτ της ελληνικής ομοσπονδίας τόνισε πως “σε ένα παιχνίδι Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και τα σαράντα λεπτά της αναμέτρησης για να έχεις ελπίδες να πας ψηλά. Εμείς ακόμη δεν έχουμε καταφέρει σε καμία περίπτωση να πιάσουμε το επίπεδο απόδοσης που θέλουμε και μπορούμε. Παίζουμε σε πολύ πιο χαμηλά στάνταρ μέχρι στιγμής από τις δυνατότητες μας. Το θετικό, όμως, είναι ότι πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε και συνεχίσουμε. Πιστεύω πως σύντομα θα βρούμε ρυθμό”.

Ο Φλιώνης είχε σε 29 λεπτά συμμετοχής 16 πόντους με 2/4 βολές, 4/8 δίποντα και 2/5 τρίποντα, μάζεψε 8 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και έκανε 3 κλεψίματα! Για τον ίδιο, όμως, μετράει η ομάδα: “Σήμερα έτυχε να είμαι εγώ. Χθες ήταν κάποιος άλλος και αύριο θα είναι κάποιος διαφορετικός. Η ουσία είναι να πηγαίνει καλά η ομάδα και μέσα από την ομαδική προσπάθεια να έρχεται η νίκη”.

Η Εθνική αντιμετωπίζει αύριο την Ισπανία: “Όταν συναντήσαμε τους Ισπανούς στην Γκουανταλαχάρα ήταν ένα φιλικό παιχνίδι όπου οι προπονητές δεν αποκάλυψαν όλα τα χαρτιά τους. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια ποιοτική ομάδα. Είναι το ντέρμπι του ομίλου. Φυσικά δεν μας αρκεί το ότι έχουμε περάσει ήδη στην επόμενη φάση. Θέλουμε αύριο την νίκη γιατί εκτός των άλλων θα την χρειαστούμε στην συνέχεια. Επιπλέον θέλουμε να αποδείξουμε πως είμαστε οι καλύτεροι του ομίλου”.

 

To Top