Ο φόβος του Σαουθγκέιτ για το Μουντιάλ

Ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σαουθγκέϊτ, παραδέχθηκε ότι φοβάται για ενδεχόμενο τραυματισμό των ποδοσφαιριστών του, ενόψει του Μουντιάλ στο Κατάρ, λόγω του βεβαρημένου προγράμματος.

«Αυτό που βλέπω, είναι ένα πολύ πυκνό πρόγραμμα και πολλοί παίκτες που θα παίξουν πολλά λεπτά και νομίζω ότι, ρεαλιστικά, θα χάσουμε περισσότερους», σχολίασε, όταν ρωτήθηκε για τον τραυματία αμυντικό της Μάντσεστερ Σίτι, Κάιλ Γουόκερ.

«Απλώς διαπιστώνω ότι οι αγώνες είναι τόσο έντονοι και οι παίκτες παίζουν τόσο πολύ», πρόσθεσε, ο Αγγλος ομοσπονδιακός τεχνικός, στο περιθώριο της κλήρωσης των προκριματικών του Euro 2024, που έγινε στην Φρανκφούρτη.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, τα «Τρία Λιοντάρια», παρατάχθηκαν στους αγώνες του Nations League, χωρίς τον μέσο Κάλβιν Φίλιπς, έναν ακόμη παίκτη των «πολιτών» και βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας, ο οποίος υπεβλήθη σε επέμβαση στον ώμο και κατά συνέπεια, η παρουσία του στο Κατάρ, είναι αμφίβολη.

Για αυτούς τους δύο παίκτες «θα είναι θέμα προσδιορισμού του επιπέδου της εγγενούς φυσικής τους κατάστασης. Γιατί δεν θα έχουμε φιλικό αγώνα πριν από τη διοργάνωση», σημείωσε ο Σαουθγκέϊτ, ο οποίος αποκάλυψε ότι σκοπεύει να ανακοινώσει τους «εκλεκτούς» του, για το Παγκόσμιο Κύπελλο, «μάλλον λίγο πριν το τελευταίο Σαββατοκύριακο» της Premier League και συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 12 Νοεμβρίου: «Δεν νομίζω ότι θα χρειασθούν πολλοί παίκτες να είναι «stand-by», γιατί εκείνη την στιγμή θα πρέπει να έχουμε μια αρκετά ακριβή εικόνα των διαθέσιμων παικτών».

To Top