Ο Χάαλαντ εξασφάλισε το νέο του μυθικό hypercar με ποσό που αγγίζει το ένα του μηνιάτικο στη Σίτι!

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της εποχής του. Ο Νορβηγός επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι είναι αυτή τη στιγμή ο πρώτος σκόρερ στην Premier League με 18 γκολ, αλλά και στο Champions League με έξι και είναι εκ των φαβορί για την επόμενη «Χρυσή Μπάλα».

Ο Χάαλαντ δεν τα πηγαίνει όμως καλά μόνο μέσα στο γήπεδο αλλά και… εκτός αυτού. Ή τουλάχιστον αυτό μπορεί να συμπεράνει κανείς από το τελευταίο απόκτημα που έχει προσθέσει στο γκαράζ του. Πρόκειται για ένα από τα πιο ξεχωριστά αυτοκίνητα της εποχής: τη Mercedes AMG-One.

Ο νορβηγικός Τύπος ανέφερε ότι ο επιθετικός των Βίκινγκς συνεργάστηκε με τον συλλέκτη Ole Ertvaag για να αποκτήσει ένα από τα 275 έχουν παραχθεί από το γερμανικό hypercar, το οποίο έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που το κάνει ξεχωριστό: ο κινητήρας του είναι ακριβώς αυτός που χρησιμοποιείται στα μονοθέσια της Mercedes Formula 1 που κατέκτησαν επτά παγκόσμιους τίτλους μεταξύ 2014 και 2020.

Επίσης, έχει 1.000 ίππους και φτάνει τελική ταχύτητα 352 χλμ/ώρα κα μάλιστα επειδή είναι… περιορισμένη.

Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο αξίας 3,2 εκατομμυρίων ευρώ, ένα υψηλό ποσό, αλλά προσιτό στο πορτοφόλι του Χάαλαντ, ενός από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της Premier League.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Νορβηγός επιθετικός πήρε μεταγραφή από την Ντόρτμουντ στους «πολίτες» το καλοκαίρι του 2022 και υπέγραψε έως και το καλοκαίρι του 2027. Με βάση τα στοιχεία του Forbes να ο εκτιμώμενος ετήσιος βασικός μισθός του είναι 28,8 εκατ. λίρες/35 εκατ. δολάρια. Το οποίο μεταφράζεται σε 34 εκατ. ευρώ ετησίως, ή αλλιώς 2,9 εκατ. ευρώ μηνιαίως.

Ο 23χρονος επιθετικός, αν και δεν καυχιέται γι’ αυτό, φαίνεται να έχει καλό γούστο στα αυτοκίνητα, καθώς στη συλλογή του διαθέτει έναν ακόμη θησαυρό, και συγκεκριμένα μια Ferrari SP2 Monza, ένα από τα πιο αποκλειστικά μοντέλα της μάρκας Cavallino, η οποία, παρεμπιπτόντως, φαίνεται να έχει μαγνήτη για τους επιθετικούς, καθώς την έχει λατρέψει και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Στην περίπτωση του ιταλικού supercar, ο λογαριασμός δεν ήταν τόσο υψηλός καθώς κόστισε 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι να γίνει γνωστό το νέο του απόκτημα, η SP2 Monza ήταν το ακριβότερο αυτοκίνητο που αποδίδεται στον Νορβηγό… αλλά η Mercedes την ξεπερνάει κατά πολύ.

Τα δύο αυτά supercars είναι τα πρώτα του είδους τους που φαίνεται να έχει στην κατοχή του ο παίκτης του Πεπ Γκουαρντιόλα στη Σίτι. Μέχρι τώρα, η συλλογή του αποτελούνταν από πιο ευέλικτα αυτοκίνητα, λογικά μέσα στην πολυτέλεια που πρέπει πάντα να συνοδεύει έναν σταρ. Η Rolls-Royce Cullinan, το Range Rover Sport P510e, η Mercedes-AMG GLE 63 S 4Matic Coupe ή το Audi RS 6 Avant είναι τα αυτοκίνητα που υπήρχαν στη συλλογή του μέχρι τώρα.

To Top