ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Χάγκινς άνοιξε τη λίστα των double-double με πόντους-ασίστ και πόντους-ριμπάουντ

Ο Τζος Χάγκινς έγινε χθες κόντρα στον Ολυμπιακό ο πρώτος παίκτης του φετινού Πρωταθλήματος που έφτασε σε double-double τόσο με πόντους και ριμπάουντ, όσο και με πόντους και ασίστ (στην 3η και στην 4η αγωνιστικής της κανονικής περιόδου)

Ο ΕΣΑΚΕ αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Ο Τζος Χάγκινς έκλεισε τη σεζόν με μία εξαιρετικά παραγωγική εμφάνιση, ένα ρεκόρ καριέρας και παράλληλα άνοιξε μία λίστα της φετινής Basket League…

*Ο Αμερικανός είχε 11 από τα 26 ριμπάουντ του Άρη και σημείωσε νέο ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, πριν τον σημερινό αγώνα, δεν είχε ξεπεράσει, τα πέντε ριμπάουντ. Τόσα είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna και δύο φορές στην περσινή σεζόν με τον Ηρακλή.

*Ο γκαρντ του Άρη έγινε ο πρώτος παίκτης του φετινού Πρωταθλήματος που έφτασε σε double-double τόσο με πόντους και ριμπάουντ, όσο και με πόντους και ασίστ (στην 3η και στην 4η αγωνιστικής της κανονικής περιόδου). Είναι ένας συνδυασμός στον οποίο έφτασε στην περασμένη σεζόν μόνο ο Δημήτρης Μωραΐτης με το Περιστέρι bwin έχοντας 12 πόντους με 10 ασίστ εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ mateco και 15 πόντους με 12 ριμπάουντ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotel.

Σε double-double με πόντους και ριμπάουντ έχοντας παράλληλα έξι ασίστ, έφτασαν ακόμη  φέτος

*Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στο ματς του Ιωνικού με τον Προμηθέα για τη 2η αγωνιστική (21π, 10ρ, 6ασ).

*Ο Σάβιον Φλαγκ στο ματς του Λαυρίου Megabolt με τον Απόλλωνα Carna για τη 17η αγωνιστική (10π, 15ρ, 6ασ).

Με αυτόν τον τρόπο η σεζόν έκλεισε για τον Άρη με ένα ακόμη double-double και με το οποίο διεύρυνε την απόσταση του από το Περιστέρι bwin που τον ακολουθεί στη σχετική λίστα. Ήταν το 14ο για τους «κιτρινόμαυρους» ενώ οι «κυανοκίτρινοι» έχουν 10.

Ακόμη ο Χάγκινς

*Με τους 10 πόντους που είχε στον 2ο προημιτελικό με τον Ολυμπιακό, έφτασε και ξεπέρασε τους 300 στην 34η εμφάνιση του στην Basket League (303).

*Με τις έξι ασίστ που μοίρασε, έκλεισε τη σεζόν με 89 και με αυτές μπήκε στην 20άδα των ξένων πασέρ του Άρη στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Ο Αμερικανός «έπιασε» στην 20ή θέση της λίστας τον Μπόμπι Μπράουν που είχε 89 ασίστ στην περίοδο 2010-11.

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο για τον Άρη, ο Βασίλης Καββαδάς έκλεισε τη σεζόν με τρία επιτεύγματα

*Με τους 13 πόντους που είχε στο ματς του Nick Galis Hall, έφτασε και ξεπέρασε τους 1.600 στο 246ο παιχνίδι του στην Basket League (1.608).

*Παράλληλα έγινε ο 79ος στην ιστορία του Άρη στην Basket League που έφτασε στους 300+ πόντους.

*Ο διεθνής σέντερ ήταν αλάνθαστος εντός πεδιάς με 6/6 δίποντα. Με αυτά μάλιστα μπήκε στη 40άδα της λίστας των παικτών με τα περισσότερα εύστοχα σουτ δύο πόντων στην ιστορία του Άρη στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έφτασε τα 123 και ξεπέρασε τον Αντώνη Ασημακόπουλο και τον Ιβάν Γκργκατ που είχαν από 118.

Ο Καββαδάς ισοφάρισε την τρίτη κορυφαία επίδοση διπόντων της περιόδου με αυτά τα 6/6 που είχε, μεταξύ των παικτών που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος.

Κατά τα άλλα για τον Άρη…

*Με τις τρεις ασίστ που είχε σε αυτό το παιχνίδι, ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ έφτασε σε τριψήφιο αριθμό μέσα από την 45η εμφάνιση του στην Basket League.

Βασίλης Τολιόπουλος δεν βρήκε τον στόχο στις έξι προσπάθειες που πήρε από το τρίποντο. Ήταν η 13η μηδενική επίδοση εύστοχων τριπόντων σε τουλάχιστον έξι προσπάθειες στη φετινή Basket League και ο διεθνής γκαρντ είχε άλλες δύο μετρώντας 0/6 και στο εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ αλλά και 0/8, που είναι το αρνητικό ρεκόρ της σεζόν, στο εκτός έδρας ματς με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό.

To Top