Ο “χάλκινος” Φώτης Μυλωνάς μιλάει ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων

O Φώτης Μυλωνάς αναχώρησε χθες το πρωί για το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης Εφήβων, που θα διεξαχθεί από 26/8 ως 31/8.

Ο αθλητής του Άρη θα αγωνισθεί στα αγωνίσματα των 50μ. και 100μ. ελεύθερο, με στόχο να μπει στην τελική οχτάδα (τελικό) και γιατί όχι να διεκδικήσει και κάποιο μετάλλιο. Μη ξεχνάμε ότι στο πρόσφατο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα είχε κατακτήσει το χάλκινο στα 50μ. ελεύθερο και παράλληλα συμμετείχε και στον τελικό των 100μ.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, βρίσκεται σε καλή κατάσταση και η προετοιμασία, που έκανε το τελευταίο διάστημα, υπό την επίβλεψη του προπονητή του Χρυσάφη Βαγγελακάκη, πήγε πολύ καλά, κάνοντάς τον να πιστεύει ότι μπορεί να φέρει μια διάκριση.

“Στη μίνι συνέντευξη, που παραχώρησε στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας, μεταξύ άλλων μας είπε πως όταν τέλειωσε το πανευρωπαϊκό, ουσιαστικά τέλειωσε ο πρώτος κύκλος υποχρεώσεων για το 2013. Αμέσως μετά μετέβη στην Αθήνα, όπου ξεκίνησε προετοιμασία για τον επόμενο κύκλο, που περιλαμβάνει ως μεγαλύτερη διοργάνωση το ερχόμενο παγκόσμιο. Στην Αθήνα, προπονούνταν μαζί με άλλους δύο αθλητές, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Ντουμπάι, το Μιχάλη Κοντίζα και τον Απόστολο Χρήστου.

Οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2013, ολοκληρώνονται με συμμετοχές σε τοπικούς αγώνες, οι οποίοι θα λάβουν χώρα τους επόμενους μήνες.

Όσον αφορά τους στόχους του και το πώς βλέπει την ερχόμενη σαιζόν, δήλωσε τα εξής: «Την ερχόμενη χρονιά θα είμαι στην 3η Λυκείου, και παρά το γεγονός ότι έχω εξασφαλίσει την είσοδό μου στο πανεπιστήμιο, θα συνεχίσω να προπονούμαι το ίδιο εντατικά και σκληρά, ώστε να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο.

Μέσα στο 2014 υπάρχει επίσης ένας μεγάλος στόχος, που θέλω να εκπληρώσω και αυτός είναι η συμμετοχή μου στην Ολυμπιάδα Νέων».

Αναφερόμενος στον ΑΡΗ και το κολυμβητικό τμήμα είπε χαρακτηριστικά: «Ο σύλλογος, και συγκεκριμένα οι υπεύθυνοι του τμήματος ήταν συνεχώς δίπλα σε εμένα και τους συναθλητές μου, βοηθώντας μας σε ότι χρειαζόμασταν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Το πρόβλημα, που αντιμετωπίζουμε όλοι οι κολυμβητές, είναι αυτό των εγκαταστάσεων. Όχι μόνο δε υπάρχουν πολλοί χώροι για να αθλούμαστε, αλλά υπάρχει πρόβλημα με τη συντήρηση των λίγων κολυμβητηρίων, όπου όπως γνωρίζετε αρκετά από αυτά κλείνουν λόγω έλλειψης πόρων συντήρησης αυτών.

Παρά τα προβλήματα, αυτού του είδους, και στον ΑΡΗ, αλλά και στους άλλους συλλόγους, έχουμε καταφέρει να προβάλλουμε το αγώνισμα της κολύμβησης, και έτσι βλέπουμε να υπάρχει αυξανόμενος αριθμός νεαρών παιδιών, που θέλει να ασχοληθεί με την κολύμβηση».

Κλείνοντας τη σύντομη αυτή συνέντευξη, έγινε μια αναδρομή στο πως ξεκίνησε την κολύμβηση: «Όσο και αν σας φανεί παράξενο, ξεκίνησα την κολύμβηση επειδή φοβόμουν τη θάλασσα. Έτσι, έκανα μαθήματα από πολύ μικρός για να μάθω να κολυμπώ και κάπου εκεί…. «κόλλησα». Ξεκίνησα την κολύμβηση 6 ετών στο ΣΑΠΚ Νεάπολης και τα τελευταία 3 χρόνια βρίσκομαι στον ΑΡΗ, όπου εύχομαι να παραμείνω και να έχω πολλές διακρίσεις».

Εμείς με τη σειρά μας του ευχόμαστε να πάει όσο το δυνατό καλύτερα στο προσεχές παγκόσμιο πρωτάθλημα και για άλλη μια φορά να τιμήσει τη χώρα και τον ΑΡΗ μας, με μια του επιτυχία”.

πηγή: arisac.gr

To Top