Ο Χάμιλτον κέρδισε μέσα στο σπίτι του!

Και φέτος δικό του: Ο Λιους Χάμιλτον έκανε περίπατο στο Σιλβερστόουν και πήρε τη νίκη, με τον Μποτας να συμπληρώνει το 1-2 της Μερσέντες. Ξανα βάθρο ο Λεκλέρκ, καταστροφή για Φέτελ…

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Στο Σίλβερστοουν ο Βρετανός δεν έχει αντίπαλο, μετά από τους πρώτους γύρους πέρασε τον Φινλανδό team mate του Βάλτερι Μπότας και έκανε μια απλή βόλτα εντός έδρας. Έτσι ο Χάμιλτον έγινε ο πρώτος στην Αγγλία με 6 νίκες.

Εκτός από τον 6ο τίτλο το Νο1 της Mercedes, προσπαθεί να φτάσει το θρύλο Μίκαελ Σουμάχερ με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού καθώς, βρίσκεται μόλις 11 μακριά.

Ο Φινλανδός, Βάλτερι Μπότας, ακολούθησε τον Χάμιλτον στον ίδιο ρυθμό και… χάθηκε μαζί του στην πίστα συμπληρώνοντας το 1-2 για τη Mercedes.

Πίσω από τα Ασημένια Βέλη ωστόσο έγινε ένας αγωνιστικός… πόλεμος με τις Ferrari και τις Red Bull να δίνουν επικές μάχες!

Οι δύο πρωταγωνιστές της Αυστρίας, Σαρλ Λεκλέρκ και Μαξ Φερστάπεν μονομάχησαν από το πρώτο δευτερόλεπτο και σε αρκετά σημεία του αγώνα πήγαν ρόδα – ρόδα για την τρίτη θέση.

Η… μάχη των δύο νεαρών κράτησε και στα πιτ με την Αυστριακή ομάδα να προλαβαίνει οριακά τους Ιταλούς και τον Φερστάπεν να βγαίνει πρώτος με τον Μονεγάσκο πιλότο της Scuderia, να μη μένει άπραγος και να τον περνάει στα φρένα. Ο Λεκλέρκ έκλεινε συνέχεια τον δρόμο στον Ολλανδό που προσπαθούσε με κάθε τρόπο να πάρει την 3η θέση μέχρι που είχαμε Α.Α.

Ο Φέτελ εκμεταλλεύτηκε το Α.Α και ανέβηκε στη τρίτη θέση με τον Φερστάπεν να κολλάει πίσω του. Όλα έδειχναν πως οι δύο τους θα παλέψουν για την τρίτη θέση ωστόσο ο Γερμανός έκανε μεγαλειώδη γκάφα στο 37ο γύρο.

Ο νεαρός πιλότος της Red Bull, με απίθανη κίνηση πέρασε τον Φέτελ που στη συνέχεια μπλόκαρε τα φρένα του και έβγαλε τόσο τον Ολλανδό αλλά και τον εαυτό του εκτός πίστας σε ακόμα ένα καταστροφικό λάθος.

Ο Φέτελ πλήρωσε πολύ ακριβά το λάθος του με ποινή 10″ και τερμάτισε τελευταίος (!) ενώ, ο Μαξ κατάφερε να κρατηθεί εντός της πρώτης πεντάδας.

Η Ferrari ωστόσο κατάφερε να πάρει πόντους και βάθρο ξανά χάρη στον Λεκλέρκ που τερμάτισε 3ος με τις δύο Red Bull, Γκασλί, Φερστάπεν να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σάινθ, Ρικιάρντο, Ράικονεν, Κβίατ και ο Νίκο Χούλκενμπεργκ.

To Top