ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Χάνλαν των ρεκόρ, οι δυο μεγάλες επιδόσεις και οι… Μάσεϊ, Ουάιτ, Κόμματος!

Ο Ολιβιέ Χάνλαν πρόσθεσε μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση στο ενεργητικό του στη φετινή Stoiximan Basket League με δύο μεγάλες επιδόσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

*Οι 35 πόντοι του έμπειρου γκαρντ είναι μία επίδοση με ιστορική αξία αφού είναι η πρώτη «30άρα» που σημείωσε παίκτης του Άρη στα 82 ματς απέναντι στον Ολυμπιακό για το επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Το ρεκόρ περισσότερων πόντων από την πλευρά του Άρη κρατούσε με 29 πόντους ο Τόνι Ουάιτ από το εκτός έδρας παιχνίδι της σεζόν 1994-95.

*Ο Καναδός είχε για τρίτη φορά 30+ πόντους (35 χθες, 35 στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και 33 στο εντός έδρας ματς με τον Κολοσσό H Hotels) και έγινε ο πρώτος παίκτης του Άρη που κατάφερε κάτι τέτοιο στην ίδια σεζόν έπειτα από 18 χρόνια. Ο τελευταίος που είχε 3+ «30άρες» στην ίδια σεζόν ήταν ο Νέστορας Κόμματος στην περίοδο που έφτασε τέσσερις φορές σε τέτοια επίδοση και πλέον αυτήν «κυνηγάει» ο Χάνλαν.

*Με την τρίτη «30άρα» του στην ίδια σεζόν, ο Χάνλαν ξεπέρασε την επίδοση των δύο που είχε στη σεζόν 2007-08 ο Τζερεμάια Μάσεϊ που είχε 33 στο εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ και 30 στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕ Λάρισας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν τη φετινή σεζόν και τις «30άρες» του Χάνλαν, ο Άρης δεν είχε να επιδείξει άλλη ανάλογη επίδοση από την περίοδο 2009-10 όταν είχαν σημειώσει από μία οι Χουάν Ντίξον και Τζέρεμι Ρίτσαρντσον.

*Ο Χάνλαν είχε 7/11 τρίποντα και έγινε ο έβδομος παίκτης στην ιστορία του Άρη που έφτασε σε επίδοση 7+ εύστοχων σουτ τριών πόντων στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Το ρεκόρ πάντως κράτησε με οχτώ (8/12) ο Νέστορας Κόμματος, από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή στη σεζόν 2003-04.

To Top