ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Χάρελ με ρεκόρ 6ετίας και οι αρνητικές επιδόσεις του Άρη!

Ο Ρόνι Χάρελ είχε πλούσιο stat line 13 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 5 κλεψίματα. Με τον αριθμό του στην τελευταία κατηγορία κατάφερε…

Πιο αναλυτικά…

*Να σημειώσει την κορυφαία επίδοση κλεψιμάτων της τελευταίας 6ετίας για τη Stoiximan Basket League σε απόλυτους αριθμούς. Έφτασε τα 45 στην κανονική περίοδο αριθμό στον οποίο δεν έφτασε κανείς στις πέντε προηγούμενες σεζόν. Για να βρούμε την προηγούμενη μεγαλύτερη, θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2017-18 όταν ο Μακένζι Μουρ είχε 49 κλεψίματα με το Λαύριο Megabolt.

*Με την εντυπωσιακή διαφορά του από τον 2ο της κατηγορίας, Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ (45 έναντι 30) ο Ρόνι Χάρελ εξασφάλισε ουσιαστικά την πρωτιά της κανονικής περιόδου σε αυτήν. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει και τυπικά ο 3ος παίκτης στην ιστορία του Άρη Midea στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, που θα κατακτήσει την πρωτιά των κλεψιμάτων. Είναι κάτι που έκαναν μόνο ο Χάρολντ Έλις στην περίοδο 1995-96 (65 κλεψίματα και 2,7 μέσος όρος) και ο Τόρεϊ Τόμας στην περίοδο 2014-15 εξ ημισείας με τον Βασίλη Ξανθόπουλο (39 κλεψίματα και 1,77 μέσος όρος).

*Ο Αμερικανός φόργουορντ παράλληλα μπήκε στην 20άδα των ξένων «κλεφτών» του Άρη Midea στη Stoiximan Basket League. Φτάνοντας τα 45 ξεπέρασε τον Τζέρελ ΜακΝίλ (2015-16) και τον Τζανόντ Νότε (2022-23) που είχαν από 41.

*Παράλληλα σημείωσε την 8η φετινή επίδοση 5+ κλεψιμάτων και τη 2η δική του μετά τα επτά που έκανε στο ματς της 18ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ Mateco. Είναι ο μόνος που βρίσκεται δύο φορές στη συγκεκριμένη λίστα.

Σε ομαδικό επίπεδο οι «κιτρινόμαυροι» σημείωσαν μία σειρά αρνητικών επιδόσεων τους για την τρέχουσα σεζόν…

*Ο Άρης Midea εκτέλεσε με 41,02% στα δίποντα (16/39). Η προηγούμενη χειρότερη επίδοση του ήταν το 41,17% (14/34) του εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό.

*Αρνητικό ρεκόρ περιόδου συνιστούν και τα μόλις τέσσερα εύστοχα τρίποντα του, αφού είχε περιοριστεί πέντε φορές στα έξι σουτ από την περίμετρο. Το χθεσινό παιχνίδι μάλιστα ήταν το τρίτο συνεχόμενο στο οποίο δεν ξεπέρασε το 25% σε ευστοχία (4/16).

*Παράλληλα οι «κιτρινόμαυροι» ισοφάρισαν τη μικρότερη, φετινή επίδοση τους στις ασίστ. Είχαν 11 όσες και στο νικηφόρο, εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR.

 

*Η ομάδα της Θεσσαλονίκης περιορίστηκε για πρώτη φορά φέτος σε μονοψήφιο αριθμό πόντων από τα λάθη του αντιπάλου της. Είχε εννιά ενώ σε τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια της έμεινε στους 10.

 

*Το -24 στο οποίο βρέθηκε λίγο πριν το τέλος (84-60 στο 38:49), συνιστά τη μεγαλύτερη εις βάρος του Άρη Midea, διαφορά στη σεζόν. Η προηγούμενη μεγαλύτερη ήταν το -20 στο οποίο βρέθηκε στην εξέλιξη των αγώνων του πρώτου γύρου με τον ΠΑΟΚ mateco και τον Προμηθέα.

To Top