Ο Χαντ στο PRESSARIS: “Έχω μάθει στη ζωή μου να μη τα παρατάω ποτέ!”

Η αμφισβήτηση επιδρά διαφορετικά στον κάθε αθλητή. Κάποιοι δεν αντέχουν το βάρος και λυγίζουν σε άλλους όμως λειτουργεί ως κίνητρο, πεισμώνουν και μέσα από την σκληρή δουλειά πετυχαίνουν ότι στόχο έχουν θέσει. Στους δεύτερους ανήκει και ο Τζέρεμι Χαντ. 

Κάτι το φτωχό σε διακρίσεις βιογραφικό σε συνδυασμό με το… πλούσιο ιατρικό παρελθόν από τραυματισμούς στο πόδι, έφεραν προβληματισμό και αμφιβολίες στις τάξεις των ανθρώπων αλλά και των φιλάθλων του Άρη. Στην αρχή και στον Βαγγέλη Αγγέλου. Μετά όχι… Ο έμπειρος προπονητής είδε στο πρόσωπο του Χαντ πράγματα που ο απλός κόσμος δεν τα είδε και έτσι έξι μήνες και κάμποσες καλές εμφανίσεις μετά, ο 31χρονος γκαρντ ψηφίστηκε από τον κόσμο ως ένας από τους 12 καλύτερους ξένους του πρωταθλήματος για να συμμετάσχει στο Ολ Σταρ. Εξηγεί μάλιστα μέσω του PRESSARIS πως βίωσε εκείνο το διάστημα, πως επέδρασε η αμφισβήτηση που υπήρχε προς το πρόσωπό του ενώ μιλάει και για το ντέρμπι του Σαββάτου κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Καταρχήν συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου στο Ολ Σταρ παιχνίδι της Πάτρας. Ήταν ιδιαίτερα τιμητικό γεγονός για σένα;

Σίγουρα είναι πολύ σημαντική διάκριση για κάθε αθλητή. Το Ολ Σταρ είναι μία γιορτή, χαίρονται όλοι όσοι συμμετέχουν, οι παίκτες, οι φίλαθλοι, οι προπονητές και εμείς από την πλευράς μα προσπαθούμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να τους αποζημιώσουμε. Χαίρομαι πολύ που συμμετείχα και ευχαριστώ πραγματικά όλους τους φιλάθλους που με ψήφισαν και μου έδωσαν την ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτή την γιορτή. Πέρα όμως από τους φιλάθλους θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους προπονητές μου αλλά και τους συμπαίκτες μου στον Άρη γιατί έχουν και αυτοί συμμετοχή σε αυτή την διάκρισή μου.

Ποιες ήταν οι πρώτες σου αντιδράσεις όταν ενημερώθηκες ότι θα παίξεις στο Ολ Σταρ; Έγραψες στο twitter ότι ο κόουτς σε ενημέρωσε; 

Ένιωσα πολύ καλά. Ήταν το πρώτο Ολ Σταρ που θα έπαιρνα μέρος και πραγματικά ένιωσα πολύ καλά. Το απόλαυσα τόσο πολύ. Τώρα όμως αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το αφήσω στην άκρη και να συγκεντρωθώ στο δύσκολο παιχνίδι που έχει να δώσει η ομάδα μου το Σάββατο απέναντι στον ΠΑΟΚ.

“Έξτρα κίνητρο για τους παίκτες τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ”

Σε είδαμε σε καλή κατάσταση πάντως. Ήσουν αρκετά εύστοχος έξω από τα 6,75μ.. Έτοιμος για το ντέρμπι; 

Έχω ακούσει πολλά για αυτό το παιχνίδι και η αλήθεια είναι ότι έχω δει και αρκετά βίντεο. Είχα την ευκαιρία μάλιστα να ζήσω κάτι αντίστοιχο και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου όταν κατάλαβα πραγματικά τι σημαίνει για την πόλη ένα τέτοιο ματς. Σίγουρα έχουμε κάποιες ημέρες ακόμα για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για αυτό το ματς, τόσο ψυχολογικά όσο και αγωνιστικά και σε αυτό παίζουν μεγάλο ρόλο και οι συμπαίκτες μου που μας βοηθάνε να νιώσουμε από πριν τον παλμό του ματς. Η αδρεναλίνη τέτοιων παιχνιδιών πολλές φορές νομίζω ότι σε βοηθάει θετικά να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό για την ομάδα. Είναι ένα έξτρα κίνητρο για όλους τους αθλητές να παίξουν σε τέτοια παιχνίδια και πραγματικά ανυπομονώ να παίξω.

Η ομάδα είναι έτοιμη για να αγωνιστεί σε ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια της χρονιάς; 

«Νομίζω ότι την εβδομάδα που μας πέρασε προετοιμαστήκαμε καλά. Έχουμε όμως όπως είπα και πριν κάποιες ημέρες ακόμα όπου η ένταση των προπονήσεων θα είναι μεγαλύτερη και θα μπαίνουμε ακόμα περισσότερο στον ρυθμό του ματς. Θεωρώ πάντως ότι είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε μία πολύ δυνατή ομάδα ειδικότερα στην έδρα της που παίρνει αρκετή δύναμη από τους φιλάθλους της. Αυτό το παιχνίδι σημαίνει πολλά και για τους δύο συλλόγους και θα παλέψουν εξίσου το ίδιο για να κερδίσουν τον αγώνα».

“Έχω μάθει στη ζώη μου να μη τα παρατάω ποτέ”

Πριν από πέντε μήνες υπήρχαν αρκετές αμφιβολίες ως προς την αγωνιστική σου κατάσταση. Αντιμετώπισες αρκετούς τραυματισμούς στην καριέρα σου και στα πρώτα παιχνίδι υπήρχε αμφισβήτηση. Μετά από τόσο καιρό θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας πως βίωσες εκείνο το διάστημα;

Η σκληρή δουλειά πάντα αποδίδει καρπούς και νομίζω πως κάτι τέτοιο έγινε και στην περίπτωση μου. Ήξερα ότι το σώμα μου δεν είναι σε καλή κατάσταση και πραγματικά δούλεψα πολύ σκληρά για να φτάσω στο επίπεδο των συμπαικτών μου και να κερδίσω την εμπιστοσύνη των προπονητών μου. Έχω μάθει στην ζωή μου να μην τα παρατάω ποτέ να προπονούμε πάντα σκληρά και αυτό έκανα και τώρα.

Όλη αυτή η αμφισβήτηση που δέχτηκες λειτούργησε σαν κίνητρο για σένα; 

Σίγουρα. Ήταν μεγάλο κίνητρο για μένα. Να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά γιατί πίστευα στον εαυτό μου και στις δυνατότητες μου και ήξερα μέσα μου ότι κάποια στιγμή αυτή η σκληρή δουλειά θα αποφέρει καρπούς. Δεν χρειάστηκε να καταλάβω ότι ο κόσμος με αμφισβητεί γιατί έβλεπα μόνος μου ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ και έτσι έδινα τον καλύτερο μου εαυτό σε κάθε προπόνηση. Δούλεψα πάνω στις αδυναμίες μου και νομίζω πως τώρα βρίσκομαι σε ένα καλό επίπεδο. Θέλω πραγματικά να δικαιώσω τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου και τους ανθρώπους του Άρη γιατί έχουν πιστέψει σε μένα και το εκτιμώ πολύ αυτό.

 

To Top