Ο Χαριστέας και η πρώτη μπάλα για τυφλά παιδιά (photo)

Ο Άγγελος Χαριστέας με ανάρτηση του στα socail media χαιρετίζει την προσπάθεια ανθρωπιάς που έχει ξεκινήσει εδώ κι ένα χρόνο με την πρώτη μπάλα ποδοσφαίρου για τυφλά παιδιά…

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Ο Ηλίας Μάστορας, που πήρε την πρωτοβουλία να ξεκινήσει το παγκόσμιο project με τίτλο «μια μπάλα για όλους», αντιλήφθηκε πριν μερικούς μήνες ένα πολύ σημαντικό έλλειμμα: ενώ οι μπάλες ενηλίκων ποδοσφαίρου τυφλών εξυπηρετούν τους χρήστες της, δεν συμβαίνει το ίδιο για τα παιδιά με μειωμένη ή καθόλου όραση.

Εργαζόμενος για χρόνια στη Σχολή Τυφλών, διαιτητής στο ποδόσφαιρο τυφλών και προπονητής σκάκι σε αθλητικά σωματεία, έγραψε το πρώτο σκακιστικό παραμύθι σε ειδική έκδοση braille και το αφηγήθηκε θεατρικά ώστε να το ακούσουν τυφλά παιδιά προσχολικής ηλικίας. «Προσκλήθηκε ένα τρίχρονο αγοράκι με ολική τύφλωση και υπέροχη βελούδινη φωνή. Για να τον ευχαριστήσω, του πρόσφερα μία μπάλα ενηλίκων ποδοσφαίρου τυφλών, που δυστυχώς ζυγίζει πάνω από μισό κιλό. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα ότι μου πήρε είκοσι χρόνια εθελοντικής ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο τυφλών ως διαιτητής για να καταλάβω ότι δεν υπάρχει σε όλο τον κόσμο μία μπάλα και για τυφλά παιδιά».

Αυτήν την πρωτοβουλία χαιρετίζει ο Άγγελος Χαριστέας.

Δείτε εδώ:

To Top