ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Χρήστος Σαμαράς blogΑΡΗ: Φάνηκε η απουσία του ηγέτη του, χάθηκε μια καλή ευκαιρία

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε πολύ καλά φέτος στο Ελληνικό πρωτάθλημα ( 3-1 νίκες σε τέσσερις αγώνες με το καλύτερο ξεκίνημα της τελευταίας 8ετίας ) ενώ μετά τα δυο άτυχα αποτελέσματα στην Ευρώπη έδειξε ότι βρίσκει τον καλό του εαυτό αγωνιστικά και παρά την απουσία λόγω τραυματισμού του Μπλούμπεργκς ενός εκ των καλύτερων ξένων του κατάφερε να πετύχει δυο σερί νίκες .

Όμως ήρθε το παιχνίδι με την Κλούζ στο φλεγόμενο Παλέ και χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει την τρίτη νίκη και να βρεθεί μόνος στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας του ομίλου του.

Πριν το ματς ο τεχνικός των κιτρινόμαυρων είδε την απώλεια του ποιο φορμαρισμένου παίκτη του και του ηγέτη της ομάδας του Βασίλη Τολιόπουλου της ποιο αξιόπιστης επιθετικά λύσης .

Και η απουσία του φάνηκε στον αγώνα καθώς έλειψε η ηγετική του μορφή και οι πόντοι του στην επίθεση Ο Άρης που σαν ομάδα στα προηγούμενα παιχνίδια είχε μέσο όρο επιθετικά 72,2 πόντους έμεινε στον αγώνα κόντρα στους Ρουμάνους στους 59 πόντους και έτσι γνώρισε την ήττα. Σημειωτόν ο Έλληνας γκάρντ στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια είχε μέσο όρο στο Eurocap 12,5 πόντους και 4,2 ασίστ .

Ο Γιάννης Καστρίτης δεν θέλει ούτε καν να σκέφτεται ότι δεν θα τον έχει στο Σαββατιάτικο παιχνίδι αποφασιστικής σημασίας για την κατάκτηση μιας θέσης στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος αυτό με τον Κολοσσό στην Ρόδο . Να σημειώσουμε ότι στο Ελληνικό πρωτάθλημα τα επιτεύγματα του Τολιόπουλου είναι ακόμη καλύτερα από τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια καθώς σε τέσσερις αγώνες εντός συνόρων έχει μέσο όρο στην επίθεση 17 πόντους ενώ έχει σημαντική συνδρομή και σε άλλους τομείς (μ.ο 4 ασίστ, 3 κλεψίματα .3 ριμπάουντ).

Βέβαια υπάρχει και η κόπωση από τα συνεχή παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και τα ταξίδια όμως ο φετινός ΑΡΗΣ παιχνίδια όπως αυτό του Σαββάτου πρέπει να τα κερδίζει και έχει όλες τις δυνατότητες να φύγει από την Ρόδο με το ροζ φύλλο του νικητή .

To Top